Записите на Радостин Василев се оказаха от съвета на ПП, какво има в тях

Снимка: БГНЕС

Има скандални моменти за намеса на чужди посолства

Преди една година напуснахме ИТН пред очите на цяла България, защото мафията проби в ИТН. Сега ИТН са 11 човека. На път сме да се сформира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС – не мога да подкрепя такава коалиция, ще гласувам против и ще напусна ПП. Това е огромно предателство към всички, които гласуваха доверие на ПП. Това каза на брифинг народният представител Радостин Василев.

Василев подчерта, че 49-ото НС не може да излъчи правителство, те ще правят конституционна реформа с ГЕРБ-СДС.

„Никой не е правил подобни записи нито в групата, нито в централата“, обяви той. Те са от среднощния национален съвет на ПП.

„Не съм гласувал за Росен Желязков, защото не мога да гласувам за ГЕРБ“, каза Василев и съобщи, че по време на контактната група между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ съвпаденията в политиките са прераснали в разговор за политики по сектори. „Принудихме се да стоим на една маса с хора, които трябва да вкараме в затвора. Не можем да бъдем конструктивни с мафията. Отчаянието, което Трифонов предизвика пред българското общество, ние сега го засилваме. Хората вече не искат да бъдат на избори. Това е дълбоката държава – когато неясно по какви начини се събират структури с една задкулисна цел“, обяви той.

Василев припомни, че след като депутатите на Трифонов напуснаха ИТН, Кирил Петков ги покани да се присъединят към ПП, като условията на Радостин Василев са били – първо, да продължат антикорупционните закони, и, второ, никога с ГЕРБ. „Петков лъжеше ежедневно по телевизиите преди 5 дни, че няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ“, заяви той.

„Ще се разпределят регулаторите – и такъв разговор се води“, категоричен е Василев.

Той добави, че Петков, заедно с акад. Николай Денков, бъдещият премиер на България, са му казали, че профилът на правителство на обществото няма да бъде антикорупционен. „Т.е. профилът явно ще бъде корупционен“, смята Василев и допълни, че в момента, в който е разбрал, че ще има коалиционно правителство, е бил наясно, че ще напусне ПП, но не по такъв начин, по какъвто го правя днес.

Депутатът обяви, че Петков разяснява на дълго и на широко как да обясняват, че това не е коалиция с ГЕРБ, за да бъде излъгано обществото. „Аз не мога да излъча обществото. Истината е много грозна, тя коства края на съществуването на ПП като проект“, категоричен е Василев.

„Миналата неделя получих имейл от председателката на Националния съвет на ПП – Таня Султанова, аз не съм член на НС на ПП, нито на изпълнителните органи на ПП. Записах онлайн цялото събитие, с над 50 участници, членове на НС на ПП. Имам просто запис на НС на ПП в моя хол. Ето ви дълбоката държава. Станах сутринта в 7.30 ч. в понеделник и изслушах записа, аз лично бях потресен. Във вторник около 15 човека изслушахме това събитие. Взехме решение, че ние не можем да скрием от обществото това, което става. Това не е таен запис. Ще го предоставя на всички журналисти в пълния му размер от 5 – 6 часа. Направихме един кратък 5-6-минутен разбор. Истинската омерта, задкулисия, дълбоката държава е коалицията на ПП и ГЕРБ“, обясни Василев, като посочи, че избиратели се нагледаха на гаври.

„Много е тежко човек да изпълнява втори път предателство, затова аз повече в чужди проекти няма да участвам“, заяви той.

Той пусна фрагменти от близо петчасово обсъждане, в което става ясно по думите на Кирил Петков, че само ПП „можел да изпере Борисов“.

Скандално звучат думите на Асен Василев, че българските служби се синхронизират с „посолствата“.

Очаквайте подробности!

Александър Попов

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене