Петков: Срещи на ПП-ДБ са подслушвани и записвани в НС

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това е ставало в техните централи

Изнасяме информация за активно мероприятие срещу коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ)  и възможността за съставяне на редовно правителство, каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред журналисти.

Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в Народното събрание и в нашите офиси, по време на Изпълнителен съвет, Национален съвет. Записвани са както на хора от „Продължаваме промяната“, така и от
„Демократична България“, посочи Петков, цитиран от БТА.(

Широкият обхват говори, че са използвани записващи устройства в нашите централи и в сградата на Народното събрание, извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и „дълбоката държава“ с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство“, заяви Кирил Петков.

Службите знаят, че ако се състави правителство, ние ще сменим техните ръководства, ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели, посочи Петков. По думите му прокуратурата също знае, че минат ли настоящите законови промени, тя „може да бъде прочистена от дълбокото задкулисие“. Реално службите и прокуратурата знаят, че е дошло време разделно, или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас и България ще остане една превзета държава, коментира той.

Според Кирил Петков като инструмент за това е използван емоционално нестабилен политик – Радостин Василев, който се разследва от Гешев. Първо, той поиска и нашата група подкрепи неговия имунитет да бъде задържан, запазен и впоследствие изведнъж каза, че го дава; който е ядосан, че не беше предложен за министър на спорта в новия кабинет и личната му амбиция да бъде такъв и отказа към него в този кабинет го доведе до емоционална нестабилност; който лично се е похвалил, че за тези свои действия има подкрепата на държавни центрове на власт, които не искат създаване на правителство, добави Петков. По думите му Василев се е похвалил, че има лица от „тъмния сектор, който го подкрепят“. Неговата нереалистична надежда е да започне свой политически проект в утрешния ден, като по негови думи помогне да взриви държавата, обясни Петков.

Съпредседателят на ПП заяви, че записите представляват внимателен избор и сглобяване на отделни фрази, думи, изрази, извадени от контекст, целенасочено сглобени, за да създадат внушения и манипулация, компилация от отделни думи.

Кирил Петков цитира и част от записите, които по думите му Василев ще се опитва да пусне в утрешния ден. Забелязваме части и фрази, които са верни, но са сглобени по такъв начин, че да дадат съвсем различно значение, допълни той.

„Бойко Борисов е само медиен противник. Ще изперем Борисов. Той е наш приятел. Христо Иванов е измислил начин да не се вдига имунитета на Борисов и реално има схема за неговото пазене. Мария Габриел е само жена на мъжа си, няма собствена тежест и е политически пленник. Службите ще бъдат променени изцяло и новите назначения са съгласувани с посолствата. Няма да се борим срещу корупцията. Не ни трябва Фалконе, няма да се борим срещу мафията“, цитира Петков. По думите му има внушения за политически натиск от Европа.

Той  посочи, че има извадени думи от контекст и за бъдещи кандидат-кметове и още много други манипулации. Реално това, което знаем, е, че над десет часа записи са синтезирани в четири минути с отделни фрази и думи така, че да могат да дадат абсолютно грешните внушения, посочи Петков.

Той повтори, че това са изкуствено сглобени думи, извън контекста, нарочно подбрани с цел шантаж и дестабилизация. Реално работата на застрашените служби, които се опитват да взривят държавата чрез абсолютна манипулация, добави той. Според Петков е налице активно мероприятие на дълбоката държава, публични убийства в чужди държави, записи на политици, опити за шантаж и манипулации, опити за предизвикване на международни скандали, някой иска да спре съдебната реформа и реформата в службите.

„Някой иска да попречи на България да има стабилно правителство. Някой иска дълбоката държава да остане непоклатима. Няма да стане, няма да се подадем на шантажа и манипулациите“, заяви Петков.

Радостин Василев е само един инструмент на превзетата държава и на превзетите служби, смята той.

В отговор на въпрос, Кирил Петков каза, че е много странно за него, че „след като академик Денков и Мария Габриел обявиха, че има разбирателство, защо мандатът се бави“.

„Знаете ли какво се случва, 30 години имаме превзета държава. 30 години всички знаем, че България изглежда фасадно добре, но отвътре е абсолютно изгнила в нейната държавност“, коментира Петков. По думите му сега това изгниване излиза на повърхността. /БТА, Никол Николова, Таня Тодорова/

Камелия Цветанова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене