„Кървавото езеро” край с. Елшица: опасна атракция

„Червеното езеро”, по-известно като „Кървавото езеро”, набира все по-голяма популярност в социалните мрежи. Красиви и същевременно зловещи кадри удивяват все повече туристи край пазарджишкото село Елшица, където се намира. Но, колкото и да е красива атракцията, тя всъщност се оказа изключително опасна, пише „Нова телевизия“.

„Откакто езерото стана атракция, има непрекъснато хора, които искат да го видят. Тъй като имотът, в който се намира то, не е общинска собственост, сме опитали да ограничим достъпа с табели, които предупреждават, че мястото не е никак безопасно”, подчерта кметът на Елшица Митко Кочев. Той апелира хората да не посещават езерото, което не е феномен.

„Червеното езеро” е опасен замърсител. „Тази вода съдържа тежки метали, основно – желязо, манган, никел и мед. Цветът се получава от железните и мангановите йони. При пряко съприкосновение с водната повърхност, тя може да причини изгаряния по тялото. Рискът за здравето е висок”, предупреди гл. инспектор в РИОСВ-Пазарджик инж. Трендафил Велов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене