Талантливи ученици от Долно Дряново и Гоце Делчев рисуват на световен фестивал в Битоля

Международният арт фестивал „Малък Битолски Монмартър 2023“ в Република Северна Македония събра талантливи млади художници от 13 държави в град Битоля. В световната изложба на детското творчесво има участници от Неврокопския край, които са на възраст от 12 до 15 години. Свои картини рисуват Мехди Башов и Седат Али от Обединено училище „Христо Ботев” в гърменското село Долно Дряново и Борислав Минчев и Александър Мингов от Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий” в град Гоце Делчев. Откриването на това грандиозно събитие се състоя вчера в Националната детска галерия „Монмартър” в Битоля.

„Децата рисуват мотиви от град Битоля. Ние сме тук за втора поредна година. Има участници от Индия, Япония, Сърбия, Словакия, Черна гора, Турция и други страни. Благодарим за финансовата подкрепа на председателя на Фондация „Българска памет” – д-р Милен Врабевски, който е спонсор на фестивала. Децата носят фланелки с логото на фондацията и с герба на България”, заяви за „Илинден Прес” от Битоля Рахим Арнаудов, който е преподавател в училището в Долно Дряново.

В това издание на конкурса са взели участие 44 000 творби на деца и младежи от 71 страни, те са представители на 650 държавни и частни училища. Темата, по която са рисували всички участници е свободна и дава пълна свобода за творческо вдъхновение и изява.

Организатор на международния арт форум е Детско студио „Св. св. Кирил и Методий“ в град Битоля.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене