Атанас Камбитов: Благоевград, обичам Ви!

106834-atanas-kambitov

Кметът на Кюстендил Петър Паунов с приза „Развитие на туризма“

db30f49ea298a469e880de7c59bd04c5

 Няма как да скрия радостта си. Приемам това гласуване като оценка за моята работа. Много е хубаво и мило да си харесван, а най-хубаво е да си обичам. Не знам с какви точно чувства са гласували гражданите за мен, но знам, че аз ги обичам!Благоевград, обичам Ви!“

Това бяха прочувствените думи на д-р Атанас Камбитов, избран за най-обичан кмет в категорията „Кмет на гражданите 2014“, на официална церемония в НДК вчера. Както E79news писа, наградата бе връчена лично от Министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

„Кмет на гражданите“ е единствената категория в конкурса „Кмет на годината 2014“, организиран от kmeta.bg, в която победителят се избира от вота в интернет. В останалите категории призьорите се избират чрез гласуване между всички 264 кмета в страната.

Общо 120 000 българи от цялата страна са гласували за „Кмет на гражданите“. Тази категория бе разделена за общини над 20 000 и по 20 000 жители. За кмета на Благоевград – д-р Атанас Камбитов, вотът са си дали 17 000 души. Кмет на гражданите на малка община стана Господин Господинов от Мъглиж.

Още един кмет от Югозападна България спечели награда на вчерашната церемония. Призът „Развитие на туризма“ отиде в община Кюстендил при кмета Петър Паунов.

„Адмирации за организаторите, че станахте говорители на българските общини. Добре дошли и няма да ви разочароваме стига да нямате прякор Бат Сали“, каза Паунов.

На церемонията присъстваха и председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, Ивелина Василева, министър на МОСВ, Джордж Кремлис от Главна дирекция „Околна среда“ на ЕК, представители на бизнеса и медиите.

Ето и победителите в останалите категории:

„Кмет на годината 2014“ – Димитър Николов, кмет на Бургас.

„Добри европейски практики“ – Таня Христова, кмет на община Габрово.

„Кмет на месеца“ – Васко Стоилков, кмет на община Сливница.

„Успешно привличане на инвестиции“ – Иван Тотев, кмет на Пловдив.

„Усвояване на евросредства“ – Йорданка Фандъкова, кмет на София.

„Опазване на околната среда“ – Минчо Казанджиев, кмет на община Ловеч.

„Адекватна реакция при криза“ – Даниел Панов, кмет на Велико Търново.

„Поддържане и развитие на спорта“ – Живко Тодоров, кмет на община Стара Загора.

„Осигуряване на условия за отглеждане на деца“ – не е присъдена.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене