Цените на горивата по бензиностанциите падат

Цените на горивата по бензиностациите падат в последно време. Дизела падна под 2, 50 лева за литър на редица бензиностанции през последните дни. Само някои вериги все още продават дизеловото гориво по 2, 51-2, 53 лева за литър, показват данните на сайта fuelo. net.

За последния месец дизелът е поевтинял с 19 стотинки или 7 на сто, като тенденцията е цената да продължи да пада. За година дизелът е поевтинял със 79 стотинки или с 24 на сто.

Под лев пък вече се продава литър пропан-бутан, като само в някои обекти цената все още е 1, 01-1, 05 лева за литър. За последния месец зареждаме газ с 13 стотинки по-евтино, като и тук тенденцията е цената да продължи да пада. Спрямо година по-рано сега цената е с 61 стотинки по-ниска, показват данните на сайта, цитирани от pariteni. bg.

Не така стоят нещата при най-масовия бензин А95, където цената е без промяна през последните седмици и варира в големи граници – от 2, 33 лева за литър до 2, 75 лева за литър на различните бензиностанции. През юли миналата година цената на бензина е била най-висока – 3, 41 лева за литър. За последната година тя е паднала с 59 стотинки или с близо 19 на сто.

Най-много за последния месец е паднала цената на метана – с 32 стотинки или 12, 45 на сто. в момента метанът се продава от 2 до 2, 79 лева за кг на различните обекти. За една година метанът е поевтинял с 1, 37 лв. /кг (-37, 85%) с тенденция на поевтиняване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене