Радвайте се на хубавото време днес, че ужасът се завръща

В последния ден от седмицата отново ще вали и трещи, а на места ще прехвърчи и сняг

Днес облачността над по-голямата част от Южна България ще е значителна с превалявания от дъжд, на повече места, по-интензивни и придружени с гръмотевици в следобедните часове. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде близко до средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно облачно, кратък дъжд и максимална температура 22 градуса.
Над Северна България през нощта срещу неделя имаше разкъсана облачност, а преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд и там ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

 

След временното стихване през нощта, през деня вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, в София – около 20°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Главно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд, след обяд е възможно и да прегърми.

Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 21°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна с превалявания от дъжд, на места в следобедните часове придружени с гръмотевици.

На височина над около 2500 ще превалява сняг. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 6°.

През първите дни от новата седмица повече слънчеви часове ще има преди обяд, а около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

В понеделник на места в цялата страна, а във вторник главно в южните и източните райони вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 21° и 26°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене