„Пирин“ /ГД/ официализира назначението на новия-стар треньор Д. Крушовски

Устременият към селската група „Пирин“ /ГД/ официализира назначението на Димитър Крушовски на овакантения пост от титулярния наставник Петър Златинов, който хвърли оставка след грандиозния домакински гаф срещу „Надежда“ в сряда. Разяснение около треньорската драма даде председателят на УС  Андон Смилянов.

„Крушовски е нашият избор да води отбора до края на първенството. Държа да внеса яснота по раздялата със Златинов, защото дочух различни клюки по темата. Никой от управата не му е искал оставката, нито е имало скандали. Просто при настоящите обстоятелства се стигна до взаимното решение да прекратим нашите взаимоотношения. Благодарим на Петър Златинов за положените усилия и за отдадеността му към каузата на тима по време на престоя му тук. Димитър Крушовски поема отговорността да довърши шампионата. За него това не е нещо ново, тъй като и преди това с немалък успех водеше „Пирин“. Докато има дори минимален шанс за оцеляване, всички ще се борим за запазване на третодивизионния статут“, коментира клубният началник в навечерието на сблъсъка срещу „Пирин“ (Рз). Мачът е от ключово значение за двата състава в битката на дъното. Трите точки ще направят нестопаяема на практика преднината на разложани над зоната на здрача, докато загубата на неврокопчани ще свали почти до нула вероятността  да избегнат изпадането.

В строя за пиринци се завръщат двама от основните футболисти, след като Добрин Денев и Абдула Кичуков изтърпяха санкциите за наказателни картони. Под въпрос обаче остават други две важни единици на тима. Илия Карапетров почувства болки в дясното бедро на загрявката за мача в сряда и в следващите два дни тренираше на облекчен режим. Другият проблемен е обичайният заподозрян Петър Лазаров, който остана зрител срещу „Надежда“.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене