Часове до концерта „Нощ на ансамблите 2” с участието на ансамбъл „Пирин”

mm_1415718475

Часове остават до концерта на годината, който събира на една сцена трите най- големи български състава- ансамбъл „Пирин”, „Филип Кутев” и „Тракия”. Концертът започва от 19.00 часа в зала 1 на НДК.

Във второто издание на уникалното събитие специално участие ще вземат световно известните Иво Папазов– Ибряма и Стоян Янкулов – Стунджи.

В „Нощ на ансамблите 2” всеки от трите ансамбъла ще представи своя програма, а на финала публиката отново ще се хванат в общо хоро- надиграване.

Припомняме, че трите състава направиха грандиозно шоу през май тази година за първи път като се очаква днес шоуто да бъде още по- богато и пищно като хореография, костюми и спектакъл.

Ансамбъл “Пирин” е един от най-известните български фолклорни ансамбли, посланици на българското народно изкуство по света. Създаден през 1954 г, точно 60 години от своето съществуване ансамбъл ”Пирин” е изнесъл над 7000 концерта пред повече от 6 милиона зрители и слушатели у нас и в над 60 страни в целия свят. В своята творческа биография и репертоар ансамбъл ”Пирин” има над 400 заглавия от песни, оркестрови пиеси, музика за хор, солисти и танцови постановки. Множество записи на ансамбъла се пазят в златните фондове на БНР, БНТ, Радио Благоевград и други.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене