Бойка Асиова представи своите „благи“ разкази за живота такъв, какъвто е

Гостуването на писателката Бойка Асиова в Регионална библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград вчера препълни зала „Изкуство“ с читатели, които са вдъхновени от нейното творчество. Тя представи своята най-нова книга „Благ мехлем“. Сборникът с интересни разкази на родената в град Разлог именита авторка впечатлява със съкровищницата от умело подбрани думи, истории и герои. В страниците на книгата са събрани любопитни и изпълнени с мъдрост, усмивка и „благ мехлем“ фрагменти от този загадъчен и пъстър наш живот.

„Вие, читателите, сте тези, които осмислят това, което пиша. Защото хубавите творби имат една цел – да стигнат до хората. Радвам се, че библиотеката като институция дава тази възможност на нас, авторите. За мен е от особено значение написаните истории да се съпреживеят от другите. В разказите на моята 16-а книга съм включила неща, които съм преживяла, чула, видяла, други съм измислила. Разкривам в тях богатия и артистичен характер на хората от моя роден край, от Разложко“, сподели пред своите читатели Бойка Асиова.

Затова са толкова четени творбите й – в тях на преден план е животът такъв, какъвто е – смешен, тъжен, лесен, труден, тъжен, щастлив. И навсякъде е пълно с палитра от различни образи, случки и провокативни сюжети.

Бойка Асиова борави леко с текста, трогва душите на читателите си, често ползва някои позабравени думи, които са като свеж полъх в нейните вълнуващи и вдъхновяващи истории.

Четенето за душата е като благия мехлем за изгорялата длан, категорична е талантливата писателка. В тези нейни думи са събрани и житейският й опит, и талантът й да твори, да създава литературни образци. И няма как да не се съгласим с нея. Така че прочетете „Благ мехлем“, за да ви стане леко на душата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене