Кузман Илиев срази Ковачевски: Ей, подлец, само не ни сравнявай с Русия! Я си спомни…

„Виновни ли сме? С кое: че първи ги признахме или че уговорихме Елцин да парира набеза на Милошевич към тях“, попита анализаторът

Икономистът Кузман Илиев направи остър коментар във Фейсбук по повод скандалното изказване на премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски, който заяви, че България се отнася към страната му така, както Русия към Украйна. 

„Очаквано отиграване на дебилната карта срещу нас: “вие сте като Путин”. Най-вероятно поредна успешна крачка в похода срещу българщината край Вардара. В либерална и “полово идентична Европа” – само споменаваш омразното име с “П” и вече си жертва, достойна за покровителство! Няма нужда от доказване или аргументация.

Ами не – не сме като Русия, sorry. Нито имаме такава военна мощ, нито мерака да използваме сила, нито наш управник би влязъл на остро на Брюксел – ако ще да дойде Съдния ден.

Дори сме поели ангажименти да приемаме закони, искани от партньорите, бе, тщ, алоу, Ковачевски?!

Я си спомни, че враговете ПП и ГЕРБ се прегърнаха и дадоха “зелена светлина” на българофобите, пускайки ги в пътя им към ЕС! Ние сме правоверни. Ние сме тихи! Тихи и послушни. Кради ни историята, гази българи без достъп до работа в администрацията, затваряй ни клубовете, бий ни физически, пали ни, обиждай ни, без дори да разбираме защо, убивай ни, троши плочи на гробовете на героите ни, трий “български” от книги и паметници… Само не ни сравнявай с Русия, поставяйки под съмнение евроатлантизма ни ей, подлец!

Някои български либерални души вече отдавна изпревариха господина с тази теза: ние сме грешни спрямо Скопие. Правим както Русия с Украйна, опростявайки драмата и етническия конфликт там и логично изстипосвайки България като едва ли не еквивалентен агресор. Посипване главата с пепел. Срам.

Виновни ли сме? С кое: че първи ги признахме или че уговорихме Елцин да парира набеза на Милошевич към тях; че им дадохме танкове във войната им, че им доставяме електричество като нямат, че им казваме “братя” и пеем песни, писани от българите им дядовци и баби, толерантно приемайки че вече са “македонци”, които си “искат Благоевград” и Пирина?!

Или за това, че никога не сме искали да ги владеем, пращайки на смърт буквално стотици хиляди мъже от цвета на нацията ни за свободата на поробените ни братя?

Всеки има право да избира какъв да е, но никой няма право да фалшифицира историята и реалността. Никой, колкото и добър фалшификатор да е….“, написа Илиев.

 

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене