Без категория

Гръцкият инвеститор Вирон Плиакас губи 2 апартамента, 4 магазина и кафе в Гоце Делчев на стойност над 730 000 лв.

54067-632x358

Гръцкият инвеститор в България Вирон Плиакас попадна в ръцете на българското частно съдебно изпълнение. Георги Цеклеов обяви вчера за публична продан част от най-апетитното имущество на „Вирон“ ЕООД в Гоце Делчев, включващо 2 апартамента, 3 магазина и кафе-аперитив. Само магазините са оценени на 460 000 лв., а заедно с кафенето и двете жилища общата цена на продаваното имущество надскача 730 000 лв.

Любопитното е, че два от магазините са на градския плаж в Г. Делчев, който Плиакас застрои с кооперации, въпреки изричната забрана на общината да променя предназначението му в продължение на 5 години от подписване на договора. Върху продаваните имоти има наложени няколко възбрани и ипотеки.

Вирон Плиакас е в Гоце Делчев от близо 15 години – дойде със смели инвестиционни планове, включително и за преобразуване на военното летище в Гоце Делчев в гражданско. Реализира обаче само плановете си за построяване на жилищен комплекс върху плажа, който вече започва да се разпродава заради необслужваните му кредити.

Дейността на Плиакас в България особено стриктно се следи от гръцките медии, които още през 2006 г. обявиха, че в Гоце Делчев се създава „гръцки квартал“ от техни видни сънародници: бизнесмена от Кавала Вирон Плиакас, закупил комплекс от пет сгради на площ от 10 дка с общо 350-400 апартамента, 50 магазина, открит и подземен паркинг, 3-ма видни предприемачи от Драма, които открили пекарна и два магазина за дрехи, собствениците на 12 гръцки компании – с дейност предимно в областта на текстил и облекло, и, разбира се, Плиакас. Пред родните им медии гръцките бизнесмени охотно обясняват, че се заселват в Гоце Делчев заради висока възвращаемост на инвестициите – по-бърза като време и с по-големи темпове, отколкото където и да било по света.

С намесата на частен съдебен изпълнител в случая „Плиакас“ явно златното време е свършило и страната ни започва да си събира дълговете, коментират гоцеделчевци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене