Проф. Кантарджиев смълча ефира със зловещи думи за десетки хиляди починали българи ВИДЕО

По думите му, райският газ е започнал да се употребява като средство за анестезия и се е превърнал в мода

Вирусологът и съветник на Столичната община по здравните въпроси проф. Тодор Кантарджиев разработва здравен барометър. Инициативата беше подета от проф. Даниел Вълчев, който е основател на правния барометър. Идеята е сега тя да бъде разширена и в здравните въпроси у нас.

„Като граждани ще ни помогне като ни покаже състоянието на нещата”, каза професорът пред Нова телевизия и уточни, че барометърът ще предоставя информация за кадрите в здравеопазването, статистика на специалистите.

Проф. Кантарджиев коментира и зачестилата употребата на райски газ от млади хора. Кантарджиев призова да се внимава с упойващото вещество, и напомни, че ако бъде редовно вдишван, може да доведе до трайни увреждания на организма.

„Прекаляването е опасно. Особено младите хора и хората, които преди не са били в контакт, трябва да бъдат  много внимателни. Първо, защото организмът на всеки човек реагира по различен начин. И второ, това младите трудно ще ме разберат – абе не прекалявайте, опасно е за здравето.

Ако употребата на такива вещества доведе до безсъзнателно състояние на човека, могат да се нарушат някои жизнени параметри. Да се надяваме, че момчето няма да има трайни увреждания“, каза той по повод случая с колабиралия в пловдивска дискотека 17-годишен младеж, който е син на известен футболист. 

Проф. Кантарджиев уточни, че не е изключено настъпването на такива увреждания. „Две неща трябва да знаят младите европейци – не трябва да се прекалява и да се опитват вещества, които са на границата на закона. И второто нещо, културните хора, младите хора, трябва да знаят как се дава първа помощ“, подчерта той.

„Без военно образование и без гражданска защита не е сериозно образованието ни в момента“, допълни той.

По думите му, райският газ е започнал да се употребява като средство за анестезия и се е превърнал в мода. „Само преди три години, когато много спасители, медицински, на българския народ – все разни професори искаха да преборят коронавируса и да станат любимци, какво ли не за обдишване на болните беше измислено.

То не беше азот, то не беше даже хелий някои слагаха при дишането на болните. Да ви кажа, това са моди, отживяват. А специално за райския газ – млади хора, внимавайте“, заяви проф. Кантарджиев.

„На 5 май, 15-а асамблея на Комитета по здравна сигурност на СЗО каза, че коронавирусът, този Covid-19, в момента не е международна заплаха. Много добре. Той ще си стане като коронавирусите, които си циркулират. За съжаление взе много човешки животи и в нашата страна. Оказахме се пак неподготвени или недостатъчно подготвени“, коментира той.

„38 хил. починали (от Covid-19) според данните на МЗ и здравния портал. Но като се сравни с данните на НСИ, защото тия 38 хил. бяха починали при ковид вълните с доказана лабораторна диагноза.

Но когато се сложи към тях и починалите от коронавирус без лабораторна диагноза, се оказва, че са някъде към 43 хил. В смисъл, световният рекорд по смъртност никой няма да ни го вземе. Казвам го с гузна ирония и много ми е неприятно“, посочи проф. Кантарджиев.

https://www.vbox7.com/play:e260704de5

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене