Зеленчуците, които топят мазнините около корема

Зеленчуците, които спомагат за премахването на коремните мазнини, са с по-малко калории и високо съдържание на фибри, протеини или други хранителни вещества, Всичко това допринася за загубата на тегло. Ето кои зеленчуци могат да ви помогнат да се отървете от излишните мазнини по корема:

Цвекло

Кореноплодният зеленчук е зареден с хранителни вещества, които помагат за контролиране на теглото и мазнините и дори подобряват храносмилането. Цвеклото съдържа много фибри, около 3,8 грама на чаша. Приемането на достатъчно диетични фибри при всяко хранене или лека закуска е известно помага за предотвратяване на подуването на корема и намалява апетита. Фибрите също подобряват здравето на чревния микробиом, което е от решаващо значение за поддържане на теглото или за загуба на тегло, смятат диетолозите.

Зеле

Този листен зеленчук е богат на витамини А, К, С и В6, както и на манган, мед и калий. Освен това ще получите фибри, протеини и само 43 kcal на 100 грама от продукта. Това няма да доведе до незабавни резултати, но замяната на захарни и преработени храни във вашата диета ще допринесе за намаляване на теглото.

Спанак

Според диетолозите редовното добавяне на спанак към диетата ще ви помогне да отслабнете и да намалите мазнините по корема. Спанакът е с високо съдържание на фибри, което насърчава по-доброто усвояване на хранителните вещества и подпомага храносмилането. Продуктът съдържа много витамин К, който също допринася за загуба на висцерална мазнина.

Броколи

Броколите са един от най-богатите на хранителни вещества зеленчуци, защото помагат за контролиране на теглото. Този кръстоцветен зеленчук е богат на антиоксиданти, които помагат за намаляване на възпаленията в тялото. Основното съединение в тях е сулфорафан, който намалява цитокините, които водят до възпаления в организма. Освен това броколите съдържат витамин С, калций и хром. Витамин С е необходим на тялото, за да превърне мазнините в енергия. Те помагат да се чувствате сити, осигуряват на тялото енергия, стимулират храносмилането.

Моркови

Морковите са вкусен кореноплоден зеленчук, който съдържа много повече хранителни вещества, отколкото изглежда на пръв поглед. Те намаляват количеството мазнини около корема, тъй като ускоряват метаболизма в тялото. Морковите имат твърда текстура и са силно термогенни, защото карат тялото да изгаря много калории.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене