Пълен хаос с подмяната на приемници на „Булсатком“

Пълен хаос с телевизията на „Булсатком“! Освен че тази сутрин от компанията съобщиха за целенасочена атака срещу сателитната телевизия, проблеми идват и по друга линия – подмяна на приемниците.

„Ако приемникът ви изписва NO CERT или е блокирал на БНТ1, без опция за минаване на друг канал, то той подлежи на замяна“, посочват от оператора. Опциите са няколко – потребителите да сигнализират на *4800, да пишат по и-мейл или да попълнят онлайн-формуляр.

Подмяната е безплатна, но отнема много време и нерви, показва опитът. „Вчера заявих приемник на възрастната си майка, който обаче все още не е на адреса й. Да не говорим, че за да направя връзка с оператор на телефон *4800, стоях поне петнайсет минути“, оплака се читател на „Марица“. Човекът се опасява, че телефонът е импулсен и ще надуе допълнително сметката му. От „Булсатком“ лаконично съобщават, че обажданията се таксуват спрямо тарифния план на клиента. Правилото обаче е, че такива национални телефони не влизат в безплатните пакети на нито един мобилен оператор. В социалните мрежи компанията дава още една опция – да се позвъни на фиксиран номер +359 42 937200, който обаче дава постоянно заето. „Ами назначете си повече телефонистки!“, валят гневни коментари във фейсбук.

При друг клиент сроковете са още по-разтеглени. Лора Вълчева е заявила ново устройство на 7 май като й обещали, че до 72 часа куриерът ще е на нейния адрес. С днешна дата обаче това все още не се е случило, споделя дамата във фейсбук страницата на „Булсатком“.

За компенсация на това, че са без телевизия, телекомът предоставя възможност на клиентите си да гледат приложението Bulsatcom TV безплатно, с всички канали, налични в портфолиото на компанията. Трябва само да въведат следните детайли:

Потребител: free@bulsat.com

Парола: bulsatcom

Това обаче съвсем не е вариант за възрастни хора, останали дни наред без любимите си сериали. Те определено не могат да се справят сами и да ползват приложението. Има и нещо друго –  дори и куриерът да достави експресно нов приемник, той няма ангажимент да съдейства на клиентите. „Не съм сигурна, че родителите ми ще знаят какво да правят“, гневи се Василка Христева. По нейни спомени преди по домовете на абонатите са обикаляли техници на „Булсатком“ и са отстранявали проблемите на място.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене