Запомнящо се начало постави Лили Иванова на тазгодишното си турне с концерт в Благоевград

Запомнящо се начало постави Лили Иванова на тазгодишното си турне с концерт в Благоевград. Две седмици преди датата на концерта билетите за музикалното събитие в зала „Скаптопара“ в областния град бяха продадени, а преди два дни от екипа на примата на българската естрада обявиха, че поради големия интерес към концерта пускат ограничено количество допълнителни билети за правостоящи.

Много преди Лили Иванова и музикантите, с които концертира, да се качат на сцената тази вечер, аплодисменти огласяха благоевградската зала, а публиката посрещна примата на крака.

За мен Лили Иванова е примата на българската музика, за пръв път съм на неин концерт и се вълнувам много, разказа пред репортер на БТА 11-годишната Ася Димитрова, която тази вечер видя на живо певицата, с чиято музика е израснала. „Беше съвсем малка, още не изговаряше думите добре, когато пееше „Щурче“ всяка сутрин, докато вървяхме по един от булевардите, за да я заведа на детска градина“, разказа майката на Ася – Мариета Димитрова. „Аз самата съм израснала с тази музика и се радвам, че успях да възпитам детето си с нея“, допълни Мариета Димитрова.

„За пръв път съм на концерт на Лили Иванова, това е моя мечта. Досега винаги се случваше нещо, дори и за този концерт не успях да купя навреме билети, но днес случайно мои познати бяха възпрепятствани да дойдат и реагирах за секунди и тръгнах“, разказа пред репортер на БТА Евелина Митрева, която е пристигнала от Петрич специално за концерта на Лили Иванова в Благоевград.

С аплодисменти благоевградската публика посрещна примата, а емоциите ескалираха при излизането на Лили Иванова на сцената. В началото на вечерта прозвуча „Събота вечер“, „Студ“ и „Чуй душата ми“, които бяха посрещнати с вълна от аплодисменти. Последваха „Ако спра да те обичам“, „Искам те“ и „У дома“, „Този свят е жена“, „Невероятно“. Лили Иванова прикани публиката да пее с нея песента „Щурче“, а пространството пред сцената бе превърнато в дансинг от почитателите ѝ.

По време на концерта Лили Иванова сподели с публиката, че новите ѝ обувки са се оказали неудобни, при което ги свали и запя боса „Детелини“, последвана от друга любима на публиката песен – „Панаири“. С първите акорди на „Ветрове“ сякаш „Скаптопара“ изригна, а виковете „още“ не заглъхваха. Вечерта продължи с „Предупреждение“ и „Присъда“, а кулминацията бе нежното изпълнение на „Камино“.

На сцената с Лили Иванова тази вечер бяха музикантите от Li Orchestra – Ангел Дюлгеров – китари, цигулка, Огнян Енев – пиано, тромпет и саксофон, Иван Йорданов – Чери – китари, Христо Михалков – бас китара, Орлин Цветанов – цигулка, Росен Ватев – ударни, перкусии и вокалното трио LaTiDa – беквокали. В екипа са също Ангел Попов – Ачо – мониторен тонрежисьор, Антоан Хадад – звук и осветление и Николай Недеков – организация и PR.

Турнето на Лили Иванова продължава на 14 юни във Варна, 16 юни във Велико Търново и на 20 юни в Плевен./БТА/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене