Благоевград потъва… а ето, кой е виновен!

Благоевград потъва в бури, политически кризи и скандали. Няма как да не вземем отношение по горещата тема и словесните нападки между местната власт и бившия градоначалник на града и неговия „екип“.

В едно нещо Камбитов е прав. Никой не може да го отрече. По негово време Благоевград беше истинска областна столица, строеше се, градеше се, имаше живот, проектите се реализираха един след друг… И, да, Камбитов беше успешен кмет! Но с гърба на ПП ГЕРБ. Факт, който той услужливо подминава. С гърба на Бойко Борисов, като премиер и ПП ГЕРБ, не „Републиканци за България“. Факт!

Атанас Камбитов беше успешен кмет и това Топ Преса го заяви официално. Две бяхме медиите, които не се поддадохме на „новите играчи“ в града и заехме принципна позиция. Това бяхме ние от Топ Преса и колегите от новинарския сайт struma.com – нещо, заради което и двете медии бяхме плюти с месеци.

Човекът, който срина Благоевград, се казва Румен Томов. Ще го повторим пак – Румен Томов. За тези, които не си спомнят кой беше този герой, ще кажем, че преди да стане кмет, той беше мекере на Костадин Паскалев, провален предприемач и рентиер. И Доналд Тръмп да дойде след това некадърно управление от страна на случайно попаднали пиялки в местната власт на града, едва ли би се справил за година или две…

Благоевград е осакатен и съсипан, благодарение на шайка революционери, които манипулираха и мамеха, че падне ли ГЕРБ от власт, в града всичко ще цъфне и върже. Къде са те сега? Бивши ПР-ки, бивши съветнички,  вече абсолютно никои, политически трупове и лидери на партии с по 60 преференции… А медиите, участвали в схемата на „революцията“, фалираха до една – за да докажат максимата, изречена от Хитър Петър – сила без разум сама се съсипва.

Дебат не е нужен! Нужен е консенсус и нови лица в политиката на областния град. Нужно е и възмездие заради некадърността, докарала града до това положение. Ние от Топ Преса няма да оставим нещата така. А вие?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене