Карадайъ: ДПС трябва да бъде част от мнозинството, което ще излъчи правителство

Това, което е нужно на първо място в страната от днешна гледна точка, в тази политическа криза, след всички други кризи, е да преодолеем политическата, заяви той

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ даде заявка за участие в редовно правителство. Карадайъ и част от ръководството на партията бяха в хасковското село Караманци, където отбелязаха годишнина от Възродителния процес.

„Ние мислим, че трябва да има правителство. И това нещо го повтаряме вече 2 години. ДПС трябва да бъде част от мнозинството, което ще излъчи правителство. Трябва да има стабилност и сигурност“, заяви Карадайъ.

„В момента личният, персоналният и партийният егоизъм не върши никаква работа на хората“, категоричен бе той.

„Не бих казал, че не се споменават ДПС – ние бяхме на среща и разговори“, подчерта той.

И заяви: „Това, което е нужно на първо място в страната от днешна гледна точка, в тази политическа криза, след всички други кризи, е да преодолеем политическата. Това, което хората ни казаха и преди и след изборите е, че искат да има правителство, независимо дали са гласували или не за ДПС.”

Карадайъ от Караманци: Личният и партиен егоизъм не вършат работа на хората! (ВИДЕО)

Карадайъ посочи още, че основният проблем на хората в момента са високата инфлация, високите цени, несигурните работни места и неадекватните доходи, като очакват час по-скоро решение. Той коментира и, че последните 2 г. България е изостанала дори от партньорите в ЕС.

Той не отговори на въпроса дали очаква да има нови парламентарни избори, като заяви: „Сега ще видим какво ще ни кажат хората и оттам-нататък ще чуем заедно“.

По традиция за празника в Караманци пристига елитът на ДПС от страната и региона. Освен лидерът на партията Мустафа Карадайъ и този път сред гостите са народни представители, областни лидери и кметове.

Карадайъ от Караманци: Личният и партиен егоизъм не вършат работа на хората! (ВИДЕО)

Празникът се провежда ежегодно и е посветен на десетомайските събития от 1984 г., на жертвите и репресираните от района на село Караманци. На 10 май 1984г. в Караманци е проведен масов бунт срещу насилствената смяна на имената на местните мюсюлмани. Това е един от първите случаи на съпротива не само срещу Възродителния процес, а и срещу цялата тоталитарна власт в тогавашната НРБ, припомня Мюмюн Искендер, кметът на Минерални бани.

Карадайъ от Караманци: Личният и партиен егоизъм не вършат работа на хората! (ВИДЕО)

Традиционно програмата на откритата сцена започна с детска фолклорна програма и продължава с поздравления от многобройните гости.

Карадайъ от Караманци: Личният и партиен егоизъм не вършат работа на хората! (ВИДЕО)

На поляната край село Караманци и тази година са разположени многобройни забавления за децата и традиционните чевермета.

Карадайъ от Караманци: Личният и партиен егоизъм не вършат работа на хората! (ВИДЕО)Карадайъ от Караманци: Личният и партиен егоизъм не вършат работа на хората! (ВИДЕО)Карадайъ от Караманци: Личният и партиен егоизъм не вършат работа на хората! (ВИДЕО)Карадайъ от Караманци: Личният и партиен егоизъм не вършат работа на хората! (ВИДЕО)

10 000 лв. е тази година наградният фонд за традиционните народни борби на трева, които започват от 13 ч. Победителят ще получи теле, класираният на второ място- коч и третият- агне.

https://www.youtube.com/watch?v=6wwhfgVcrW8&t=72s

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене