Тежка катастрофа на пътя за Гоце Делчев, отнела живота на две момичета, водачката на лекия автомобил…

 

Окръжна прокуратура – Благоевград приключи действия по досъдебно производство и внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 26-годишната И.А., привлечена в качеството на обвиняема за извършено от нея престъпление по транспорта, съобщават от държавното обвинение.

На 03.11.2020 г. И.А. управлявала лекия си автомобил „Форд“, по пътя от Гоце Делчев за Банско. Заедно с нея пътували А.А., З.Т. и С.Т.

Поради дъждовно време пътното платно било мокро, с хлъзгав асфалт.

В участъка от пътя с ляв завой обвиняемата навлязла със скорост 83,7 км/ч., въпреки поставените знаци за забрана за движение със скорост по-висока от означената – 70 км/ч, както и знак за опасен завой. Поради кратката загуба на контрол И.А. задържала волана в позицията на първоначално зададената траектория, което насочило колата й към насрещната лента за движение.

Обвиняемата предприела действия по спиране автомобила, като задействала спирачната уредба. Междувременно колата й се отклонила наляво. Последвал удар с движещия се в насрещното платно лек автомобил „Мерцедес“, а след това и в изградената върху банкета подпорна бетонна стена.

Свидетели на инцидента подали сигнал на телефон за спешни случаи 112. Пристигналите на място екипи на спешна медицинска помощ констатирали смъртта на А.А. и С.Т. Обвиняемата И.А. и З.Т. били транспортирани в болница.

Вещите лица, изготвили автотехническата експертиза, сочат, че причината за настъпване на ПТП е шофиране на автомобила от страна на обвиняемата с превишена скорост в участъка на завой по мокра асфалтова настилка. Тя не е намалила скоростта на движение, загубила е контрол върху управлението на автомобила, който е навлязъл в лентата за насрещно движение.Инцидентът станал в пътен участък с опасни завои, характеризиращ се с концентрация на пътнотранспортни произшествия, за което имало поставени пътни знаци.Предстои делото да продължи в съда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене