Ударно крепят пътя за Банско, шосето готово до старта на сезона

main_b

Усилена работа кипи по укрепването на рухналия път за курорта Банско през прохода „Предел“.

При благоприятни метеорологични условия строително-ремонтните дейности се очаква да завършат до края на месеца. Целта е отсечката да е готова преди старта на активния туристически сезон в Банско.

Две специализирани машини пробиват дупки, в които се полага арматура и бетон за възстановяването на 15-и километър от път ІІ-19 Симитли – Разлог.

С над 130 отвора ще се укрепи основата на пътя, която пропадна на 24 октомври тази година след обилните дъждове в района на „Предел“.

На заседанието си миналата седмица правителството взе решение да отпусне 950 000 лв. за спешни аварийно-възстановителни работи на пътния участък.

Второкласният път е единствената транспортна връзка, която свързва общините Разлог, Банско, Добринище, Белица и Гоце Делчев с областния център Благоевград. Той е и най-пряката и удобна връзка между Северна, Северозападна и Западна България със зимните курорти в Пирин.

До приключването на ремонтните дейности движението ще се извършва в лявата лента и ще се регулира със светофарна уредба.

Поставени са необходимите пътни знаци и шофьорите трябва да карат внимателно, спазвайки въведената сигнализация.

Алтернативните маршрути до Банско са през Велинград – Юндола и Белово – Юндола.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене