Борисов хвърли бомба какъв последен шанс дава на ПП-ДБ

Правилен ход е да продължим разговорите с ПП-ДБ, дано осъзнаят отговорността си

Преговорите с ПП-ДБ продължават. Категорично е ясно, че с втория мандата правителство не може да има – вероятността е нулева. Третият мандат пък е напълно невъзможен. 

Това стана ясно от думите на Бойко Борисов на влизане в парламента, оставяйки вратата отворена за за разговори между ГЕРБ и ПП-ДБ по съставянето на редовен кабинет.

„Илюзиите на колегите от и ДБ се свеждат до това, да има провален мандат. Добър ход е да продължим разговора с тях. Само това спасява България от катастрофата и пропастта, към която летим. И тя ще влезе в тази пропаст в средата на юли“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„България изглежда отвратително. Неработеща, безотговорна политическа класа. Хората се чудят какво става със страна членка на ЕС. Иначе бомбастични планове, а те питат дори не може правителство да си правите. Кой да ви довери еврото. Вие както вървите, ставате членка на еврозоната и по начина, по който си управлявате финансите, ни правите нова гръцка криза“, разкри той.

„От вчерашните срещи стана ясно, че ПП и ДБ нямат никакъв шанс за правителство. Единствените приятели, желаещи да работят ПП и ДБ са ГЕРБ. Това показаха срещите. Имаме последен шанс да се откажат от своята арогантност. Със 64 депутати няма как да получиш абсолютната власт.

Под личности, дори и при комунизма се говореше за личности, казах разбирам хора отговорни , които да сложат държавата преди себе си и партията, но отговорни хора, които да изберем един от двата варианта – избори и катастрофа или стабилно управление с ДБ-ПП. Или управление за три месеца, да приемем крумовите закони, както наричам законите на Зарков, и после да ходим на избори“, каза още той.

Борисов отрече възможност за правителство на ГЕРБ с ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН. „Докато журналистите се упражнят върху коалицията ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН, правителството ще падне“, каза той.

„Мандат с 69 души не ти дава право да говориш като победител, нито като успял. Когато съм 109, съм говорил така. Сега личности могат да дадат и ПП и ДБ. Ако не се договорим за стабилно управление, слагам мандата на масата – празни кутийки. Ако не може да ги напълним, отиваме на избори. Да е жив и здрав Радев, да се готви да управлява много“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Ще имаме лидерски срещи, когато всички премислим и узреем и има смисъл да ги проведем“, посочи Борисов.

Той нарече кабинет на малцинството с 60 депутата абсурдна идея.

„Всеки отговор на такъв въпрос предполага да тичате по коридора и питате. Над месец харчим държавни пари за нищо до този момент“, възмути се Бойко Борисов.

„Като не го направят, отиваме на избори и ви желая приятна игра. Аз не предлагам порции, аз не предлагам постове, аз не предлагам нищо. Аз предлагам да видим дали имаме шанс.

Ние си говорим, аз се срещах, нали си говорихме? Нашата програма всички сте я видели. Ами може и да се е забавлявала жената.

Ние се забавляваме всеки ден с техните глупости. Няма трети мандат! От вчерашните разговори знаем, че няма да има трети мандат. Вие ми казвате, че имаме противоречия. Противоречията за Украйна са непоправими“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов отново каза, че от ГЕРБ правят непрекъснато компромиси. Той подчерта, че според всички анализатори нови избори биха били катастрофа. „Надявам се ПП и ДБ да го осъзнаят. Не предлагам порции, не предлагам нищо. Предлагам да помислим има ли шанс за нещо през следващите месеци“, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/168736732499546

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене