С бой и заплахи апаши ограбиха пенсионери в дома им в Благоевград

Полицията разследва грабеж, извършен в дома на двама пенсионери в Благоевград късно снощи. Вече има задържани. Сигналът за нападението в жилище на улица „Осогово” е подаден към 23.30 часа. По данни на потърпевшата 78-годишна жена от Благоевград в дома й са нахлули трима неизвестни за нея мъже. Те са извършили кражба на две портмонета, в едното от които имало 160 лева, а в другото – 400 лева.

Тримата неканени гости употребили и физическа сила. Нанесени са два удара с юмрук в лицето на 67-годишен мъж от Благоевград, с когото пострадалата живеела. Двамата пенсионери не са могли да дадат точно описание на нападателите. Полицейски екип е посетил дома и е извършил оглед, Уведомена е и прокуратурата.

В резултат на предприетите действия от служителите на 01 РУ Благоевград са задържани три лица, съпричастни към извършеното деяние. В районното управление е образувано досъдебно производство по чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс. Законът предвижда наказание „лишаване от свобода от три до десет години”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене