Чудотворна икона на свети Георги води миряни в Хаджидимовския манастир

Стотици поклонници ще са в манастира „Свети Георги Победоносец” в град Хаджидимово още рано сутринта тази събота, когато честваме Гергьовден. Причината за наплива на миряни не само от страната, но и от съседна Гърция в празничния ден, е чудотворната икона на свети Георги. Тя единствена оцелява в големия пожар, вилнял в светата обител през 1979 година.

Много от посетителите носят агнета, които даряват за курбан, правят го не само християни, но и мюсюлмани. Светецът чрез чудотворната икона тук помага на всеки, който носи вярата в сърцето си. Нищо друго няма значение – етнос, религия, народност. Само е необходимо да вярват истински и тогава наистина са възможни чудеса. Който вярва в светеца, бива излекуван. Миряните само трябва да са искрени в молитвите си, за да стане чудото.

Много хора отправят молитви за рожба, други – за изцеление на различни болести, от които страдат. Манастирът е пълен с народ, няма къде игла да падне. „Това е знак, че хората вярват в силата на свети Георги и в църквата“, споделят монаси.

На Гергьовден идват много гости и в град Хаджидимово, тъй като на тази дата е празникът на населеното място, което на 6 май 1996 година е обявено за град.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене