Драма в Благоевград: 60-годишният работник от цигарената фабрика Тома Георгиев загина след скок от третия етаж в кв. „Ален мак”

линейка

60-годишният Тома Георгиев, работник в цигарената фабрика в Благоевград, скочи от третия етаж на жилището си в квартал „Ален мак”. Два часа по-късно почина от нараняванията си в Спешния център, въпреки усилията на медиците да го спасят.

Сигналът за инцидента бе подаден към 17:20 часа вчера от блок 20 на квартала. Незабавно на място пристигнаха екипи на СПО и полицията, които отцепиха района. Тома Георгиев паднал върху трици от рязани дърва, което донякъде омекотило удара. Незабавно е транспортиран в Спешно приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, където му е оказана първа медицинска помощ. Лекари реаниматори от ОАРИЛ също пристигнаха на място, за да го интубират. Мъжът е приет с политравма, блед и с хаотични движения. Близките му били в шок, тъй като по думите им Тома нямал финансови проблеми или някакви други такива. Съседите му обаче твърдят, че той на няколко пъти е искал да се самоубие, но съпругата му го спирала. Поне така тя била доверявала пред тях.

Вчера още от обяд Тома заседнал на маса у дома със свои близки. Пийнал малко повече, но нали било почивен ден, никой не обърнал внимание на това. Изведнъж се почувствал зле и излязъл на терасата на жилището си, за да си поеме чист въздух. Точно тогава полетял надолу, обяснили пред медиците в СПО близки на Тома, които били там.

Новината бързо се разпространи и колегите му в цигарената фабрика в Благоевград не можеха да повярват на случилото се. Те го познават като изключително добър, тих и работлив човек. Тома никога не е имал проблеми от никакво естество с никого от тях, винаги е бил коректен и изключително услужлив. Помагал е с каквото може на всеки, често пъти дори ги покривал, ако трябва да бъдат сменени от работа. Според тях става въпрос за нещастен случай. Според съседите му е самоубийство.

От полицията все още не могат да кажат какви са причините за инцидента. 30 минути след него обаче и съпругата му получи нервна криза, което наложи лекарски екип още веднъж да ходи до дома им.

Тома е баща на две деца, единият му син е гастарбайтер в Англия от години, а другият по информация на съседите е полицай в Благоевград. На местопроизшествието вчера бе извършен щателен оглед и от служителите на Второ РУП-Благоевград.

Припомняме, че за 9 месеца това е шести случай на опит за самоубийство в Благоевград след скачане от жилище. През февруари двама – 50-годишен мъж и млада жена се самоубиха само в рамките на 5 дни след скок от 7-ия етаж в жк „Еленово“, 22-годишен студент падна преди около 35 дни от тераса в УК „Скаптопара“ на АУБ, седмица след това 38-годишен мъж скочи от 5-ия етаж, отново в жк „Еленово“. Единствено студентът и жената от 27 октомври живяха до 1 час след падането. Останалите трима загинаха на място.

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене