ЛЕВИЦАТА! с акция „Справедливост за труда“ на 1 май

Лявото обединение ЛЕВИЦАТА! организира инициатива по повод 1 май- деня на труда и левия печат под надслов „Справедливост за труда – Твоят труд струва повече“.

Инициативата ще се проведе на 1 май 2023г. (понеделник) от 11:00ч на столичния пл. Славейков

ЛЕВИЦАТА! ще отправи искания за мащабна трудова реформа с подобряване условията на труд, повишаване на доходите за работещите и пенсионерите, както и за приемане на бюджет за 2023г. със заложено увеличение на минималната работна заплата до 50% от средната заплата като достигне до 850лв от 1 юли, преизчисляване на всички пенсии на база осигурителен доход за 2022г и минимална пенсия не по-ниска от линията на бедност от 504лв, както и увеличение на заплатите с 10% за всички в бюджетната сфера, в които не е имало увеличение от 2022г. насам.

Сред исканията на ЛЕВИЦАТА! са за по-справедливо данъчно облагане, в което хората на труда не плащат процентно по-висока данъчна тежест от транснационалните корпорации и картелираните сектори и настояват за събиране на данък свръхпечалба за банковия, телекомуникационния, оръжейния сектор, за търговците с горива и енергия, както и големите хранителни вериги. Сред другите предложения на лявото обединение са по-висок корпоративен данък от 15% за големите предприятия и премахването на държавните субсидии за ток за фирмите с големи печалби.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене