Прокуратура и полиция с подробности за жестокото убийство на жена

Представители на прокуратурата и полицията разкриха подробности за поредния случай на насилие срещу жена, завършил фатално. 40-годишната Анита Димитрова беше открита мъртва в събота в дома на съпруга ѝ в Перник. Задържан за 72 часа по подозрения за убийството е 41-годишният Димитър Димитров. Повдигнати са му обвинения за умишлено убийство. Aко бъде признат за виновен, той ще получи от 10 до 20 години затвор.

Задържан е мъж за убийството на съпругата му в Перник

„Вчера рано сутринта наш автопатрул, отивайки на мястото, установява, че има данни за извършено тежко, криминално престъпление. Беше ми докладвано веднага, сформираха се екипи за работа, отцепи се района в голям периметър и беше уведомена Окръжната прокуратура за случващото се. Самата специфика на случая подсказваше, че е извършено тежко, криминално престъпление, в което има умисъл. Дали е под състояние на афект, или не е отделен въпрос“, посочиха от полицията.

Има един подаден сигнал в края на декември за конфликт в семейството, допълни говорителят на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова.

Очаквайте още подробности!
dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене