Борисов каза защо Радев може да ги нарече шарлатани и се закани: Ако Кирил и Асен са в кабинета…

Връщането на бюджета на служебния кабинет е опит на Василев да скрие собствените си грешки

„Кирил и Асен трябва да се дръпнат назад, аз се дръпнах, за да може да се направи един експертен кабинет и той да може да управлява 4 години.

Мен имената не ме интересуват все още“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС).

Ген. Атанасов сбъдва мечтите си, Христо Иванов извън борда, а Петков и Василев…

„Никога не коментирам слухове или писания. Най-вероятно това е вътрешно контролирано изпускане на имена. Пред нас това нещо не е представяно“, каза още той по повод публикациите в медиите относно спряганите имена в проектокабинета на ПП-ДБ.

 

„Опитите да се върне бюджета отново на служебното правителство не само, че не е правилно, но и е подло. Тогава президентът с пълно право може да ни нарече с всички имена от шарлатани до безотговорници. И все ще е правилно“, посочи Борисов.

„Затова ние днес ще получим бюджета. Той е основата на политиките. Отговорност, включително и на партиите, които не са в преговорите. Трябва сега да си понесем отговорността. А не да го върнем на служебното правителство.

Отговорност, включително и на партиите, които не са в преговорите, но които щедро в предишните парламенти раздаваха пари, намаляваха данъци. Сега трябва да си понесем отговорност точно тук в парламента, а не да върнем бюджета на финансовото министерство и да искаме те да ни го представят с 3-процентен дефицит“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Това е опит на Асен Василев да скрие собствените си грешки. И ние имаме вина, че сме вдигнали ръка и сме подкрепили. Ако отиваме на избори, преди това сме длъжни да имаме бюджет. Поне това да направим“, посочи Борисов.

„Ако Кирил Петков и Асен Василев участват в правителство, ние ще предложим знакови наши фигури – Томислав Дончев, Делян Добрев“, коментира Борисов.

„Ако считаме, че финансите на държавата са в добро финансово състояние, и този, който го е причинил, трябва да е министър – тема на разговор е. Ако считаме, че Атанасов, с всички служби на МВР, БОП, Гранична полиция, вътрешна сигурност, плюс службите, ДАНС, цивилно, военно разузнаване – това е абсолютно неприемливо за нас“, обясни Борисов. И добави, че в такъв случай естествено ще искат да има хора и от ГЕРБ в кабинета.

https://youtu.be/W99f6dixr78

„Като не искат да направим компромис, ще продължим да работим по програмата и ще направим добро за страната – поне да извадим служебното правителство да се гърчи как без парламент да прави бюджет“, добави той.

А ако не получат имена – ГЕРБ ще се обърне към „другите, които си имат имена – ДПС, БСП, ИТН и „Възраждане“. Ако те са приемливи за тях и ние ще говорим за другите. „Ако отиваме на избори – преди това да имаме бюджет. Това сме длъжни да го направим с ПП-ДБ. Поне едното да направим, ако имаме бюджет и програма, ако изчистим емоциите, ще се разберем и за физически лица“, настоя лидерът на ГЕРБ.

https://youtu.be/G3xO2X5bsW0

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене