Кметът Илко Стоянов подписа първите споразумения за саниране на многофамилни жилищни сгради в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов подписа първите 5 партньорски споразумения с представители на Сдружения на етажната собственост, които кандидатстват по програмата за саниране на многофамилни жилищни сгради по Националния план за възстановяване и устойчивост.

„С огромно уважение искам да благодаря на целия екип на общинската администрация. През целия път, който извървяхме той беше плътно зад нас и ни помогна да преминем през всички бюрократични трудности“, каза по време срещата, която се проведе в кабинета на кмета един от представителите на сдруженията.

„Моето убеждение е, че за да постигаме някакви цели в тази община трябва да действаме като едно семейство, да работим заедно, а не непрекъснато да се противопоставяме, защото така ще имаме реален шанс да си създадем много по-добри условия на живот. Надявам се скоро да стигнем и до възлагане на обществените поръчки, вие да участвате в целия процес, да виждате какво се случва и най-вече да осъществявате контрол при изпълнението. Смятам, че най-големият проблем при предходното саниране е, че нямаше надзор, в резултат на което е налице некачествено изпълнение. Сега ви обещавам контрол ще има“, каза от своя страна кметът Илко Стоянов и сложи подписа си под първите споразумения.

На срещата присъства и Мария Петрова, заместник-кмет по икономика, финанси и европейски проекти.

В Община Благоевград до момента има внесени 20 заявления от Сдружения на етажната собственост за кандидатстване по програмата за безплатно саниране, като общинска администрация напомня, че крайният срок за всички желаещи да се включат в процедурата е 10 май.

Специално сформиран екип от експерти на Община Благоевград осигурява необходимата информация и подпомага сдруженията, които срещат трудности при изготвянето на необходимите за кандидатстване документи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене