Автомобил изкърти елтабло в Благоевград и остави район без ток

106760-el-tabllo-katastrofa

Лек автомобил се качи на тротоара в Благоевград, блъсна се в стената на къща и изкърти електрическо табло и остави за 12 часа района без електричество, за щастие няма пострадали, съобщава БГНЕС.

Пътният инцидент станал снощи към 21 часа на мокра пътна настилка на ул. „Полковник Дрангов“. На лек десен завой идващият откъм пазара в посока жк „Еленово“ с несъобразена с пътните условия скорост, лек автомобил фолксваген се отклонява наляво. Минава през насрещната лента, качва се на тротоара и се блъска в каменната стена на едноетажна къща. Изкъртва електрическото табло пред нея, след което отскача надясно, чупи два ограничителни железни колове, намиращи се на между тротоара и пътното платно и отново се връща на пътя. За щастие няма пострадали както от автомобила, така и пешеходци. Ако е имало такива, те щяха да бъдат размазани в стената на къщата. На автомобила също са нанесени материални щети, а електрозахранването на къщите в района на катастрофата е прекъснато.

Лекият автомобил според полицията бил управляван от жена, но според свидетели на инцидента, водачът бил видимо неадекватен мъж. Пробата за алкохол на жената е отрицателна.

Към 9 часа тази сутрин служители на ЧЕЗ започнаха отстраняването на аварията, оставила без електричество района.

E79 News; Снимки: БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене