Витамини за здравословен метаболизъм и подобряване на енергийното равнище на жените

Без значение от възрастта, женският организъм ежедневно е подложен на най-различни изпитания и трудности. Именно заради това се нуждае от витамини за жени, които да се грижат за правилното му функциониране. Всеки елемент изпълнява различна функция, а липсата му може да доведе до редица здравословни проблеми и оплаквания. Недостигът на енергия, лошото състояние на кожата, забавеният метаболизъм и трудното храносмилане са само част от тези странични ефекти. Важно е сами да поставите здравето си на първо място и да сте сигурни, че правите всичко възможно за него.

Важно ли е жените да приемат специални хранителни добавки?

Приемът на мултивитамини, предназначени специално за жени, е препоръчителен, защото тези продукти имат възможността да откликват на индивидуалностите на женското тяло. Такива са промените в хормоните, възрастта или хранителния режим, които изискват внимание и наблюдение.

Съществуват хранителни добавки на билкова основа, които се грижат за нормалния хормонален баланс на женското тяло, съветват от онлайн магазин Хелтстор.

Видове и начин на прием

Обикновено е трудно да си набавите всичко нужно чрез храната, затова допълнителният прием на добавки към хранителния режим е изключително важен. Дамите могат да се доверят на доказани марки, чиито продукти съдържат витамини и минерали, сред които:

  • витамин А – богат на антиоксидантни вещества. Подпомага доброто здраве на костите, зъбите и кожата. Препоръчва се за представители на нежния пол от всички възрасти;
  • витамин Ц – полезен за имунната система, бори се успешно с преумората и някои видове заболявания;
  • витамин Д – като много други, той може да се набави и по естествен начин, благодарение на храната или слънчевите бани. Липсата му оказва ефект върху целия организъм.

На пазара се предлагат различни витамини за жени, които в зависимост от състава си, подобряват общото състояние на организма, кожата, косата, ноктите. Има продукти, които са предназначени да намалят дискомфорта по време на менопауза. Сред съставките им често се срещат суперхрани и билки, като джинджифил, червена детелина, екстракти и други. Колагенът също е важен за регенерацията на клетките и присъства в някои от продуктите. Приемът на фолиева киселина, цинк, калций, магнезий и желязо са особено нужни както за всяка бременна жена, така и за дамите в напреднала възраст.

Съвети за здравето, метаболизма и правилното му функциониране

Препоръчителна е консултацията с личен лекар или специалист, за да може всяка жена да е наясно от какъв продукт се нуждае. Правилното хранене, понижаването на нивата на стрес, приемът на витамини и честите слънчеви бани са в основата на добрите енергийни нива на жените и тяхното дълголетие, а с напредването на медицината и науката, е много по-лесно да се полагат нужните грижи. Запознайте се добре с тялото си и му дайте нужното чрез подходящи хранителни добавки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене