Браво! Емил Незиров от Кочан стана европейски вицешампион по самбо на първенството в Израел

Бронзовият медалист от световното и европейското по бойно самбо Емил Незиров от сатовчанското село Кочан спечели сребърен медал на Европейското първенство по самбо в Израел.

27-годишният Емил Незиров спечели среброто, след като стана втори в категория до 71 кг. бойно самбо при мъжете на първенството в Израел.

Така, със сребърното отличие на Емил Незиров, българските състезатели завоюваха общо пет медала – три сребърни и един бронзов на Европейското първенство по самбо, което се провежда в периоада 19-23 април в Хайфа (Израел).

Емил Незиров от сатовчанското село Кочан се занимава с бойно самбо от 2017 година, като началото на спортната си кариераполага от 2013 година. Зад гърба си има множество отличия на световни и европейски шампионати по смесени бойни изкуства, граплинг и бразилско жиу-жицу.

През 2020г. многократният шампион на България Емил Емилов Незиров донесе единственото отличие за страната ни в бойното самбо, след като стана световен вицешампион по самбо на първенството в Нови Сад, Сърбия.  През същата година възпитаникът на благоевградския клуб СК по самбо „САМБО-ДЕТИ” Емил Незиров бе избран за спортист №1 в областния център. Две години по-късно той спечели бронзов медал на световното първенство по самбо в Бишкек, Киргизстан.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене