5 месеца условно за мъж от Ореше, спипан зад волана с 2,49 промила алкохол

изтеглен файл

5 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и отнемане на свидетелството за правоуправление на МПС за период от 4 месеца.

Това е присъдата, която наложи Районният съд в Гоце Делчев на 45-годишния Кемал Кемалов от гърменското село Ореше, който бе заловен да шофира в нетрезво състояние.

Мъжът бе спипан в нарушение на 14 октомври тази година. Полицаите спрели за проверка управлявания от него лек автомобил „Опел Корса“ към 2,55 часа през нощта на ул. „Дунав“ в Гоце Делчев.

Направеният тест с дрегер отчел рекордните 2,49 промила алкохол в издишания от водача въздух.

Разноските по делото в размер на 45 лева за извършената химическа експертиза също са за сметка на осъдения Кемалов.

По време на съдебния процес магистратите отказаха да приемат предложеното от страните споразумение за по-леко наказание заради високата концентрация на алкохол.

Пияният водач се призна за виновен, че е шофирал след солидна почерпка и получи присъда от 5 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Той ще остане без шофьорска книжка за период от 4 месеца.

От последното наказание според закона следва да се приспадне близо един месец, през който свидетелството за правоуправление е било отнето по административен ред.

Така след три месеца Кемалов ще получи правото да седне отново зад волана.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене