Скандално! Георги Евтимов от Самуилово: Аман от глупости господа в НОИ. Лазят ми по-нервите от време оно.

ТЕЛК решението за три години на Георги Евтимов от село Самуилово е изтекло през миналия месец. Той обаче има огромно притеснение относно изплащането на пенсията за инвалидност, въпреки решението за служебно възобновяване на изплащанията при изтекъл ТЕЛК. Причината за притеснението – няколко подобни случая, за които вече знае в селото.

– Сблъскваме се с същите глупости на господата в НОИ. Лазят ми по-нервите от време оно. Още при пенсионирането на баща ми, две години му бяха хвърлили документите в архивите и го бяха оставили все едно, че е починал и две години без пенсии…

Първото ми ТЕЛК решение така го спряха. Тогава бяха устни заповедите на Бойко Борисов. Сега с тия решения на народното събрание – аз не знам изобщо някой спазва ли ги, не ги ли спазва в тази държава?! И дали хората изобщо се оплакват от това нещо или просто си траят и си чакат?! Има хора от селото, които от седем месеца не са взимали пенсия, други има с изтекли решения от ТЕЛК, 5-6 човека, може и повече, да сме от селото.

– Вие от колко време не сте взимали?

– Аз не съм взел сега за този месец само пенсията.

– Но допускате, че може да ви сполети участта на другите за следващите месеци?

– Допускам, че може да ме сполети понеже тези са се самозабравили в НОИ. Честно ви казвам, че нямам думи за тази институция! Чудя се за тези ТЕЛК-ови решения, как ги образуват, при положение че имам 33 години трудов стаж, спират ми данък, плащам си данъците и в един момент, когато аз съм закъсал със здравето и трябва да ми се изплати някакво обезщетение от този трудов стаж, не мога да взема нищо. Един човек, който се пенсионира без трудов стаж, по старост, същата пенсия – 400 лв. Човек, работил 33 години – пак 400 лв. Няма оправия! Как да имам вяра в тази убита държава и в тия убити политици?! Честно! Не мога повече да говоря и да ги понасям!  Гласувам на всички избори до сега! До такава степен съм отвратен и от политици, и от политика, и от всичко!

По отношение на своята пенсия Георги Евтимов е звънял и в кабинета на омбудсмана – нищо конкретно не е получил като отговор. Иначе критика и към общинската власт в Петрич дойде в днешния ни разговор с Евтимов относно парко местата за хора с увреждания в обхвата на синя зона, несправедливост вижда и тук Георги Евтимов с такава вече се е сблъсквал.

– Понеже като си го извадил този инвалиден талон за паркиране… Толкова ли сме наболели, натежали на общината?! Като има на тази улица едно паркомясто инвалидно и като постоянно е заето, как да си свършиш работа?! Аз мога да ходя горе-долу, обаче има хора трудно подвижни.

– Тоест да се разрешава да се паркира и на другите места, след като има стикер за инвалидност?

 – А те те гонят за 10 минути да си плащаш левче, защото не е обозначено за инвалиди. Отделно, най-близките места са оставени за господата с такситата, а тези инвалидните, вместо да са близо до пазара, да речем и да му е удобно на човек, мястото е откарано през две улици в трета.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене