Градът: Докога ще търпим чиновническо безхаберие?!

община Гоце Делчев

Искам да се обърна към община Гоце Делчев. Нека последват примера на община Разлог, които не са зависими от Благоевград и имат собствен кадастър.

Нека си върнем кадастъра, данъчна служба, кръвната банка, така както върнаха шофьорските курсове.

В редакцията на вестник „Градът“, дойде нашият съгражда­нин Васил Чевгънов, с молба за съдействие в одисеята му с тромавата машина на дър­жавните институции. Доко­га питаме ние, медиите ще бъдат последна инстанция за порция надежда? Доко­га гражданите ще търсят справедливост при нас, за услуги, които им се полагат \ю право? Докога данъ­коплатците ще плащат за престъпната чиновническа небрежност?

Представяме ви поред­ната порция чиновническо безхаберие.

Наложи ми се да из­вадя скици от кадастъра на Гоце Делчев.

През 1995 г. парцелът ни бе разделен на две поло­вини по 300 квадратни метра. В кадастъра на Гоце Делчев това е отразено точно. През м. март исках да ми бъдат издадени скици от кадастъ­ра. Казаха ми, че .тукашните скици не важат за пред съда. Трябваше да се извадят таки­ва от кадастър Благоевград, тъй като кадастърът в Гоце Делчев е прехвърлен там.

Чрез служба кадастър при общината, исках да ми бъдат издадени 4 такива скици от Благоевград, за които платих думата от 80 лева. Тоест вся­ка скица по 20 лв. След доста време скиците дойдоха, но бяха сгрешени. Нямало е чер­тичка между двата парцела. А такава в скиците в кадастъ­ра в Гоце Делчев има.

Г-н Петър Мутафчиев, слу­жител в общината, ми каза, че трябва да намеря геодез­ка фирма, която да коригира несъответствието, което се е получило в скиците.

Свързах се със фирма „Ва­сил Георгиев“, която се на­мира на ул. Стамболийски в гр. Гоце Делчев. Запознах г-н . Георгиев с въпроса, той се съ­гласи да направи корекцията, за услугата ми поиска сумата от 164 лв, плюс 5 лв. за банков превод, които внесох по бан­ков път на 26.08.2014 в Токуда банк, за 4-те скици. Скиците, които ми върнаха от Благоев­град бяха 3 броя. Отидох при г-н Георгиев, да искам обяс­нение по въпроса. Същият ми поиска още 182 лв и 40 ст. и ми връчи бележка на която бяха записани, направените от него разходи и хонорарът му. Връчи ми още 3 разписки със стара дата. Техните дати са преди времето, в което-ние с него сме се договаряли да вършим рабо­та.

На 28. 10. 2014, посетих  отново г-н Ге­оргиев и го  помолих да  ми даде обяс­нение за тези разписки, той отговори, че  дори му дължа още 60 лв. Аз си тръгнах  от офиса му възмутен, но без пререкания.

От всичко това разбрах, че той след като поиска от мен толкова много пари за тази услуга, а бя­хме и приятели, как­во остана за другите хорица, чакащи в кантората му? Гос­подинът се хвали, че вземал най- евтино. Нека хората знаят, че това е само ре­клама, и не е вярно.

Искам да се обър­на към община Гоце Делчев. Нека последват примера на общи­на Разлог, които не са зависими от Благоевград и имат собствен ка­дастър.

Нека си върнем кадастъра, данъчна служба, кръвната банка, така както върнаха шофьор­ските курсове.

Васил ЧЕВГЪНОВ

Човек и добре да живее, рано или къс- но все ще се сблъска с общинските чинов­ници! Ако Господ в наши дни реши да натовари един нов Мойсей със създа­ването на нов прочит на Биб­лията, то в глава III на „Битие“ текстът щеше да звучи прибли­зително така: „с пот на лицето си ще ядеш хляба си, докле се върнеш в земята, от която си взет, защото с акт съставен от чиновник си дошъл и с акт по­дписан от него ще си отидеш.“ В съвременния свят нищо не е факт и е невалидно, ако не е придружено с нечетливия под­пис и мокрия печат на чинов­ника – скици, планове, акт за раждане… акт за смърт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене