НА ВЕЛИКДЕН: 80 000 на ски за последно

Над 80 000 гости, както българи така и чужденци, се очаква да посрещнат Великден в планинските курорти в последния ски уикенд за този сезон. Това прогнозира директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред „Телеграф“. Очаква се закриването на сезона да е на 17 април, понеделник.

От зимните курорти обявиха преди дни, че пистите и лифтовете са отворени за Великден и очакват туристите. Прогнозите на Драганов са, че Банско ще има най-много гости, като съоръженията и пистите ще работят до 17 април. Очаква се да има много български и чужди туристи и в Пампорово и Боровец.

Писти

От 27 март цените на билетите за лифтовете и ски картите в Пампорово са намалени. Еднодневната карта за възрастни в момента е 63 лева, след като в пика на сезона бе 85 лв.

В Боровец направо обявиха, че зимният сезон ще продължи, докато има сняг и това се очаква да продължи до края на април. Там цените на лифтове и ски влекове също са с понижени цени – 60 лв. е целодневната карта за възрастен и 35 лв. за деца. На Витоша за Великден отново ще работят и пистите „Витошко лале 1“ и „Меча поляна“, както и кабинковия лифт „Симеоново“. За петък е планирано последно нощно каране за сезона. При подходящи метеорологични условия и видимост в горната част на планината ще отвори и „Витошко лале 2“, посочиха от компанията концесионер.

Цени

В планинските курорти тази година празничните пакети са средно около 1000 лева за двойна стая. В сумата влизат 3 нощувки, закуски и празничен обяд за Великден с агнешко. Има обаче и оферти за по-луксозни хотели като тридневните пакети удариха 3900 лева, в които влизат същите услуги. Като цяло за празниците хотелите са пълни, като се очаква много туристи да посрещнат празниците и в СПА курортите, където цените са сходни с тези в планинските.източник:Елена Иванова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене