Семейства в нужда или възрастни хора, които ще имат затруднение да посрещнат идващите Великденски празници ще подкрепят група млади хора от град Петрич.

Със собствени средства младежите ще закупят хранителни продукти в това число необходими за подготовката на празничната трапеза и традиционни за нея .Шампиона в самбото и джудото Димитър Малев и неговите приятели са в основата на тази благородна инициатива. Митко е носител и на приз за спортист на годината при юношите и девойките на община Петрич за 2022г.

Димитър Малев: Значи това го мислим още от сигурно 3-4месеца.  С моите приятели седнахме и си казахме ”идват празници, мина Коледа, има семейства, които нямат възможността да си купят продукти за хранене“ и решихме да направим една помощ, една инициатива ние лично с моите приятели, защото преди всичко трябва да сме хора и трябва да помагаме. Ние сме малки деца, в смисъл не сме много малки, но пак разсъждаваме, знаем, обсъдихме го и сме готови. Ще съберем не малка сума пари, ще помогнем на четири – пет семейства, които се нуждаят наистина от нашата подкрепа и от подкрепата на който и да било,за да може да си прекарат един чудесен празник.

-Вие всъщност не търсите Митко Василев съмишленици, а просто си създавате едно ядро и организирате сами вие със собствен финансов ресурс ще прецените какво да купите, за да дадете светлина в няколко дома.

Митко Василев: Да,нашата компания от приятели сме си решили да помогнем финансово с храна и нещо друго ако имат нужда семейства, които са в неравностойно положение, но не сме търсили помощ и от други хора. Колкото можем сами се справяме.

-Как ще прецените кои семейства?

-Ами,още не сме го измислили, но ще се допитаме до някой, който е запознат с тази тема.

-Оги, такива инициативи, които особено пък идват от млади хора имат особен обществен отклик. Трудно ли лично ти взе решението да участваш или напротив след едно обсъждане колективно?

Оги Шутов: След едно обсъждане беше. Всички взехме заедно решението и според мен мисля че това е хубаво да го направим, защото не всеки има възможност, покрай празниците е нефинансово обезпечен и всички заслужават,всички сме равни.

-Как приеха родителите ви?

-Еми и те са съгласни, и те ще помогнат,поне така мисля че и те ще дадат парички и така мисля,че всички заслужават.

-Ще се лишите и от собствени средства?

-Абсолютно. Аз мисля да даря половината от паричната награда, която получих за спортист на годината, защото това е едно удовлетворение към мен, че съм човек, че не си харча парите за глупости. Първото, което е трябва да се помага пак казвам ние даваме пример и на младите, и на всички, защото в момента времената са такива няма равно положение. Има някой долу има някой горе и тия, където са горе не трябва да се забравят, трябва да се помага, трябва да се помогне на човек, за да може да израстне и той.

-Митко, ти ще дариш част от паричната награда, която получи, но да кажем тук, че това ще стане на фона на финансовия ресурс, който ти е нужен, за да участваш ти в различни първенства, защото и това е момент, който не би следвало да се пренебрегва?

-Абсолютно, но за сега съм в националния отбор и всичко ми е покрито и просто това е нещо, което искам да направя с част от парите. Другите както нали се досещате подготовка,екипи примерно ще си вземем за тренировки за туй онуй и това е.

-Предстои да се проведат разговори, за да  бъдат избрани нуждаещите се семейства от община Петрич, за да стигне  подадената ръка от Митко Малев и приятели до тях. С тази своя идея младите хора показват, че успоредно с успехите, които постигаш в  живота си преди всичко трябва да съхраниш човешките добродетели и сърцето си,защото ще бъдеш и пример ще заключим, че с такива младежи има бъдеще за България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене