Карадайъ: Нека да надскочим партийното си его и да работим за обществото

Снимка: БГНЕС

Имало шанс да се състави управление в този парламент

Разум, отговорност и диалог – за това призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация в първия ден на новото народно събрание.

Според него след поредните ненужни избори днес отново сме поставени пред изпитание – избиратели и политици.

„Очакваше се и нямаше никакви предпоставки да е друго, а днес е факт, изборните резултати да възпроизведат сходна структура като предходните четири парламента и обществото е объркано от неадекватното поведение на голяма част от политическите субекти. Обществото отново са обединени около мнението, че нито една формация не трябва да управлява сама и посланието е ясно – политиците да седнат на масата и да започнат да си говорят. От ДПС приехме изборите като възможност за диалог за бъдещето на страната“, каа Карадайъ.

Според него в момента много политически субекти се занимават повече със собствените си проблеми, отколкото с тези на хората.

„Може ли да се направи така, че с това Народно събрание да се постигне стабилност на управлението? Категорично да, но за целта всички трябва да заявят готовност за диалог, вместо да го превръщат в поредната пиар акция. Нужно е честно и отговорно всеки да очертае приоритетите и политиките, които предлага. В противен случай залагаме бъдещето на страна на несигурност, а хората ще изгубят и малкото търпение, което им е останало“, предупреди той.

„Нужно е да надскочим собственото си и партийното си его и да работим за хората и за общото благо на обществото. Дневният ред на обществото трябва да стане дневен ред и на политиците. Нужно е да работим за Шенген и Еврозоната, за да бъда сигурно общото ни бъдеще като общество, народ и държавата. Обществото е разделено по много въпроси, но е единно в мнението си, че иска живот по европейски стандарт и не искат нови предсрочни избори, които само ще задълбочат проблемите и ще доведат до още по-тежка политическа криза“, коментира Карадайъ.

Според него приемането на бюджет е задължително и за целта е нужен редовен кабинет с ясен план на действие.

„Високата инфлация, високите цени, несигурните работни места, неадекватните доходи – това са основните проблеми на хората, а ние поехме ангажимент за спиране на прогресивното обедняваме, ефективно използване на европейския ресурс предвиден за България, предвидими среда за развитие на бизнеса, съдебна реформа, която да гарантира независимостта на съдебната система, развитие на регионите с приоритет на малките населени места и общини“, очерта приоритетите на ДПС той.

Камелия Цветанова

dnes.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене