Куриоз на стадиона в Хаджидимово

места хаджидимово

Куриоз беляза първата контрола на „Места“ и Банско, играна на стадиона в Хаджидимово. Съ­дията Димитър Бел­чев свири край на срещата 5 мин. пре­ди изтичане на ре­довните 90 минути за изненада на зри­тели и футболисти. Строгият и своенра­вен арбитър не се трогна от исканията на двете скамейки да се доиграе срещата, отвръщайки фило­софски според преки свидетели на терена: „До кога ще ви ча­кам? Да сте играли до сега!“.

Иначе домакини­те дебютираха през новата година с ус­пех с победа е 2:1 за домакините. Трето- дивизионният отбор изненадващо успя да надделее над ко­злите, напук на кад­ровите проблеми заради напускането на четирима свои футболисти в посока Гоце Делчев. Ръко­водството на клуба направи всичко въз­можно, за да запъл­ни липсите и да из­гради нова селекция. На стадион „Дими­тър Лекин“ бяха ста­ри познайници като бившия футболист на тима и доскоро­шен играещ треньор на „Единство 2005″ (Дъбница) Юсеин Топчи, екснападателят на „Пирин“ (Гоце Делчев) Мустафа Шериф и доскорош­ният му съотборник в „Граничар“ (Коп- ривлен) Николай Коджебашев. Състоя се и обещаният повто­рен дебют на Хабиб Конедарев. Сред но­вите в отбора на до­макините бяха още местните юноши Ка­дри Дагър, Николай Бандеров и Дими­тър Палашев, както и игралият в гарни­турите на ЦСКА и „Лудогорец“ Нико­лай Шоколаров. За гостите наставникът Александър Томаш изпробва в игра ка­чествата на игралия ирез есента в „Места“ Ибрахим Мехремски, юноша­та на клуба Христо Думанов, пловдив­чаните Стоил Стои­лов и Благомир Мастагарков, юношата на „Левски“ Ясен Деянов и кадърът на „Пирин“ (Благоев­град) Георги Стоицов.

На тежкия терен на стадиона в Хад­жидимово домаки­ните дръпнаха до по­чивката с 2:0. Първо след индивидуален пробив на Мустафа Шериф, който с ху­бав удар в долния десен ъгъл на про­тивниковата врата откри резултата в 15-а мин., а в 30-а Яким Кобалищалиев успя да прехвърли Веселин Ганев, удвояваики преднината за своите. Меж­дувременно Георги Калайджиев и Хабиб Конедаев пробваха да смутят спокой­ствието на стража на Банско, но без успех. Домакините, които излязоха с нетради­ционно с централна защитна двойка от играещия треньор Марио Метушсв и капитанът Димитър Парасков, успяха да се противопоставят успешно на гостите си. Те неутрализира­ха нападателите им и не допуснаха мно­го опасности пред вратаря си Георги Богданов. Той на два пъти след удари на Благомир Мастагарков и по веднъж на Мартин Станкев и Венцислав Бенпозов имаше поводи за безпокойство, но топката минаваше далеч от целта. След подновяването на играта и направени­те смени на полувре­мето Гостите бяха по-добрият отбор като по чудо не по­бедиха. Те стигнаха само до едно попа­дение – дело на Ата­нас Димитров, който след разбъркване от близо отбеляза. Ка­лоян Стоянов пък пронусна от изгодни позиции, за което ви­новник бе и вратарят Николай Шоколаров, който на два пъти го неутрализира, оста­нал очи в очи с него. За капак и гредата попречи на Калоян Стоянов да се раз­пише, а отборът му поне да изравни.

Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене