Десетки миряни запалиха свещичка за здраве в храма“ Свети Георги Победоносец“ гр. Дупница на Цветница

Десетки миряни запалиха свещичка за здраве в храма“ Свети Георги Победоносец“ гр. Дупница, на големия християнски празник Цветница.

Много дами с имена на красиви пролетни цветя бяха дошли в храма, сред които Надежда Георгиева и дългогодишната медицинска сестра Лилия Аргирова.“ На Цветница си приготвям постна питка за здраве. А след това си правя тържество с прекрасното си семейство.“, сподели за вестник“ Струма“ г-жа Лилия Аргирова. Известната художничка Цветанка Христова бе дошла в храма, за да запали свещичка за здраве, по случай именния си ден.“ Кръстена съм на прабаба си Цвета в знак на благодарност. Затова, че е отгледала баба ми Велика Белчева и брат й Евтим. Преди няколко дни си дойдох от Германия. Това, което ми направи впечатление е, че германците са много дружелюбни, внимателни и отговорни хора. Голяма част от тях имат многодетни семейства, над 3 деца. Има семейства, които имат по 5-6 деца. Държавата се грижи за децата си. Децата още от малки ги учат на самостоятелност, да бъдат отговорни. Германците са широко скроени хора. Не се занимават с клюки. Тази дума е чужда за тях. Там не се интересуват, защо една жена се разхожда сама по площада, в парка или пие сама кафе. Германците са съпричастни към домашните си любимци и към животните в беда. Улиците са чисти, няма хвърлени фасове и боклуци. Парковете са озеленени и чисти, а децата си играят на воля. Държавата отпуска стипендии на учениците, които желаят да продължат образованието си в чужбина. Те си ценят кадрите. Дават им възможност да се реализират в родината си.

Покрай инфлацията цените на хранителните стоки и там са по –високи от преди. Но там средната работна заплата е 3000 евро. Хората са оптимистични и се справят, и вървят напред.“, сподели за вестник“ Струма“ художничката Цветанка Христова. Златоустова Света литургия отслужиха в храма отец Петър Очков и отец Добри Добрев. На миряните, бяха раздадени осветени върбови клонки за здраве.

Николая Иванова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене