Кметът на Струмяни: Липсата на редовно правителство пречи на работата на Общините, но ние за 1,5 г. привлякохме 14 млн. лв. инвестиции

Кметът на община Струмяни Емил Илиев поздрави и приветства с „Добре дошли“ всички жители и гости на празника на община Струмяни. Управникът изтъкна, че изминалите две години не са били никак лесни. Липсата на редовно правителство се отразява не само на малките, но и на големите общини за нормалното функциониране на местната власт. Несигурността влияе пряко и върху хората, а забавянето на бюджет вече втора година е един от големите проблеми за работата на общините.

„Ние обаче продължаваме да изпълняваме с постоянство и визия нашата инвестиционна програма от последните четири години. През тези три мандата управление натрупахме ценен опит, който е много важен и неслучайно през изминалата година и половина привлякохме инвестиции от 14 милиона лева, свързани с промяна на инфраструктурата и благоустрояване на населените места в общината. Предстоящото изграждане на пречиствателна станция, която е в ход, ни отваря възможности за реконструкция и изграждане на нова подземна инфраструктура за водопровод и канализация”, подчерта кметът Емил Илиев.

Той изтъкна, че продължава изграждането и асфалтирането на улици и тротоари в част от населените места от общината, Предстои изграждането на мост над река Каменишка за по-добър достъп до новоизградения социален комплекс за хора с психични разстройства по ОП “Региони в растеж” и асфалтиране на пътя между селата Цапарево и Гореме. Защото благоустрояването и на малките населени места е важен ангажимент на местната власт.

„Предстоящото отваряне и стартиране на ГКПП “Клепало“ ще бъде възможността на жителите на нашата община да имат още по-силна връзка със съседната ни братска община Берово в Република Северна Македония за бизнес, туризъм и нови приятелства.

До края на месец юни трябва бъде изготвен и предаден окончателният проект за пътя до гранично-пропускателният пункт, да бъде изготвена оценка за въздействие върху околната среда, след което да започнат строителните дейности”, разкри каза още кметът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене