Празникът на Струмяни – феерия от талант, настроение и усмивки!

Празникът на община Струмяни събра десетки официални гости и хиляди местни жители край красивата празнична сцена на площад “7-ми април“. За поредна година празничния ден обедини всички, които милеят за родното място, които обичат малката, но все по-позната в страната и зад граница община, тези, които винаги носят частица от нея, където и да се намират по света. Защото община Струмяни е една благодатна земя с хилядолетна история, а хората тук пазят и отстояват своята българщина, традиции и култура.

С празничната програма се отбеляза 44-годишнината от официалното обявяване на Струмяни за община. На сцената най-напред се качиха децата от ДГ „Патиланци“- с. Микрево, с. Струмяни, с. Илинденци и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – с. Микрево. След тях песните и танците продължиха под аплодисментите на зрителите с изпълненията на самодейни състави от читалищата в с. Струмяни, с. Микрево, с. Илинденци и с. Игралище, както и Танцов ансамбъл „Малешевци“ при НЧ „Братя Миладинови“ в Микрево. Специална изненада за всички гости на празника бе гостуването на Танцов ансамбъл “Фолклорна низа“ от град Струмица, Република Северна Македония, с ръководител Юлия Теменугова.

Празничният концерт продължи с участието на прекрасната народна певица Росица Пейчева и участието на известния поп фолк изпълнител Фики Стораро. Цветна и пъстра празничната заря допълни приятната атмосфера и веселието, което цареше и озаряваше площад “7-ми април“ в Струмяни.

Струмяни-празник-2023 (3)

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене