ДПС остана само на 350 гласа от трети мандат в Пиринско

Много малко не достигна на ДПС в Пиринско, за да има и трети депутат. Едва 350 гласа делят партията на Мустафа Карадайъ от увеличаване на броя на народните представители от Първи МИР-Благоевград.

При сложните преизчисления ПП „Има такъв народ“  е с остатък от 0.421757 в региона, докато остатъкът на ДПС е 0.397868. ДПС постигна рекорден резултат в Пиринско на предсрочните парламентарни избори на 2-ри април – 23 333 гласа. Но това не бе достатъчно за трети мандат на партията.

Разпределението на мандатите в Пиринско е следното: Коалиция „ГЕРБ-СДС“ е с четири мандата, Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ е с два, толкова има и ДПС, а по един мандат спечелиха „БСП за България“, ПП „Възраждане“ и ПП „Има такъв народ“.

До неделя ще стане ясно дали водачът на листата на ДПС – Делян Пеевски, ще влезе от Пиринско, както и подгласникът му Йордан Цонев, същото важи и за водача на ИТН – Слави Трифонов. Ако първите двама в листата на ДПС изберат да станат депутати от други райони, то в парламента влизат бившият депутат Елхан Кълков и Фатима Йълдъс. При това развитие на нещата и в ИТН, то народен представител ще е третият в листата Станислав Богдански от Благоевград. Той има 349 преференции при праг от 289 преференции за партията му, като така измества втората в листата Петя Димитрова.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене