Първи коментар на ГЕРБ и Бойко Борисов след изборите

Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание е правителство, каквато и да е цената, категоричен е лидерът на ГЕРБ

Правя изявление, защото стоите пред централата и пред дома ми в Банкя, а в него живеят деца. Това заяви на специална пресконференция от централата на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ЦИК каза, че има 100% преброени протоколи, но снощи се появиха още 11 секции. Затова и не съм говорил досега. Не мога да разбера как от списъка със секциите, като имаш 100%, после се появяват нови 11“, добави той.

„Някои казаха, че е предателство, че говоря меко срещу опонентите, а не агресивно и така намалям процентите на ГЕРБ. Тогава бях искрен и сега съм. Целта на едни избори е да се излъчи правителство. Един път бива, втори път, бива, а сме вече сме на пети път. Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание е правителство, каквато и да е цената“, категоричен бе Борисов.

 

БЛИЦ припомня, че ЦИК официално оповести резултатите от изборите на втори април, като коалицията ГЕРБ-СДС е победител с 26,5%. На второ място се нарежда обединението ПП-ДБ, за което са гласували 24.5% от избирателите.

От избория ден до момента официално изявление от лидера на партията не е имало. В мрежата се появиха думи на Севдалина Арнаудова, които признават за голямата победа на Борисов.

Десислава Атанасова и Делян Добрев също благодариха за добрите резултати на гражданите и за гласуваното им доверие.

Единственото действие на Борисов от тогава е снимка, публикувана в профила му, с която изказа благодарност за получените гласове.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене