Обичате котки? Тази дестинация ще ви се стори като Рай на Земята ВИДЕО

Възможно ли е да посетите остров Аошима? Да, туристите идват тук преди всичко, за да видят множеството животинки

Това е рай за любителите на котките. Веднага щом стигнете до острова, сте заобиколени от малки и големи котета и това е невероятно усещане.

Малък остров в Азия е обитаван от стотици котки. Тук има само девет души. Смята се, че на всеки човек се падат около 40 котки. Можем да кажем, че островът е обитаван почти изключително от котки.

Въпреки това, броят на котките продължава да расте, тъй като кампанията за кастрация, която започна през 90-те години, обхвана само част от котешката колония: много котки вече не са стерилни и се размножават година след година.

„Котешкият“ остров, разположен в Япония, се нарича Аошима.

Причината да има толкова много котки на такъв малък остров е, че са били случайно въведени от хора. Риболовните лодки в района са имали сериозни проблеми с плъхове и мишки. Гризачите били привлечени от улова, така че се сетиха за котки, за да ограничат популацията на гризачите.

Но котките, които пристигнаха на острова заедно с рибарите, не се ограничиха до преследване на плъхове, а завладяха цялата територия, превръщайки я в „Острова на котките“, както много японци сега го наричат.

Възможно ли е да посетите остров Аошима? Да, туристите идват тук преди всичко, за да видят множеството котки, които са послушни и привързани. Те могат да бъдат намерени и в пристанището, където туристите акостират в търсене на обич и храна. Можете също да срещнете многобройни групи, по няколко десетки всяка.

pochivka.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене