Проведоха се два семинара на подобряване на конкурентоспособността на бизнеса в Гоце Делчев

Сдружение на предприемачите регион Гоце Делчев изпълнява проект „Укрепване на конкурентоспособността и екстраверсията на трансграничните фирми чрез прилагане на иновативни и специализирани действия“, акроним INNOBUS с реф. № 6269, ДФП B6.3a.14/13.04.2021, който е финансиран по Инвестиционен приоритет 1-A “Конкурентоспособна и иновативна трансгранична зона”, по 6-та покана на Програма за сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-А Гърция-България 2014-2020, финансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и съфинансиран от бюджета на Република България.

В изпълнение на проекта Сдружението проведе два двудневни семинара, които бяха посетени от представители на микро, малки и средни предприятия от различни сектори на икономиката в региона на Гоце Делчев.

Двата семинара, проведени през втората половина на месец март 2023 г., са свързани с повишаване на конкурентоспособността на бизнеса в трансграничен регион България-Гърция. Основните теми на семинарите бяха Иновации, Нови възможности за развитие, Творческо предприемачество, Финансови съвети, Експортна ориентация и Екстраверсия.

Освен лекции, семинарите включваха представяне на добри практики, практически модули за решаване на конкретни задачи, казуси и специфични проблеми от бизнес практиката.

Основната цел на проекта е повишаване на конкурентоспособността и екстраверсията на фирмите, осигуряване на преход към качествено предприемачество с авангардни иновации, интегриран цифров преход и създаването на добавена стойност с участието на бизнеса.


Проектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на страните, участващи в Програмата за сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция-България 2014-2020”.

Тази публикация е създадена с финансовата помощ на Европейския съюз. Съдържанието й е пълна отговорност на Сдружение на предприемачите регион Гоце Делчев и по никакъв начин не може да се приеме, че отразява възгледите на Европейския съюз, участващите страни, Управляващия орган и Съвместния секретариат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене