Ръст на болните с коронавирус в Гоце Делчев

Увеличаване на болните с Ковид-19 се забелязва през последната седмица в Гоце Делчев.

„Има ръст на болните, всеки ден приемаме заразени с коронавирус в инфекциозно отделение. Вчера изписах двама пациенти, а днес постъпи възрастна жена.

В момента на лечение имаме 4-ма пациенти с ковид. Болните идват отпаднали, но вирусът сега протича леко, без усложнения и бронхопневмонии”, заяви за „Струма“ д-р Емилия Поюклиева. Минималният престой в болница е 5 дни, като за лечението по клинична пътека за Ковид-19 са предвидени 1200 лв. от Здравната каса. Към момента 8 от общо 12 легла в инфекциозно отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“ са заети, като освен четиримата болни с ковид на лечение са  други четирима пациенти с вирусни чревни инфекции.

Хоспитализирани с коронавирус има и в инфекциозно отделение на МБАЛ – Благоевград, макар случаите да са единични. Във вътрешно отделение на лечение са 14 пациенти с различни заболявания и като цяло ситуацията е спокойна, заяви завеждащият д-р Румен Кондев след неделната визитация. Само 1 нов случай на заразен с коронавирусна инфекция е регистриран за последното денонощие в Благоевградска област и 59 в цялата страна, които са установени основно с бързи антигенни тестове, става ясно от вчерашната справка в Единния информационен портал за Ковид- 19.

42,37 % от новите случаи, доказани през изминалите 24 часа са на лица, които не са ваксинирани. Новопостъпилите в болнично заведение лица са 10, като 90 % не са ваксинирани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене