Смях до сълзи в Скрът! Самодейците на Самуилово и Габрене спечелиха фестивала на хумора и шегата

Талантливи самодейци разсмяха до сълзи стотиците зрители в залата на Народно читалище „Антон Попов-1952” в петричкото село Скрът. Съботата донесе много усмивки, настроение и радост на местните хора и техните гости с фестивала навръх Деня на хумора и шегата, който бе под мотото „Колкото хора – толкова умове”. Конкурсът по опашати лъжи и смешни истории се превърна в истинско съревнование между самодейците от няколко села в Подгорието.

„Смяхме се от сърце и душа. Денят уж беше за размисъл за кого да гласуваме в неделя, но премина в шеги и закачки най-вече с политиците. Поне един ден и ние да ги осмееем, че през останалото време те ни вземат за мезе”, споделиха участници в шоуто на самодейците. Те са категорични, че изборите идват и си отиват, но не бива да губим усмивката си. А на 16-ия фестивал на хумора и шегата никой не скуча. Смехът от изпълненията на самодейците не секна и за миг. Конкуренцията пък бе толкова оспорвана, че на първото място се класираха две групи – на село Саумилово и на село Габрене. На второ място останаха самодейците от село Коларово, а на трето място – групата от село Рупите. Самоуките актьори пресъздадоха по весел начин народни обичаи. Не мина без хумористични сценки и политическа сатира.

В село Скрът е прочутата Скрътска академия. „Славата ни се носи не само в региона, но и зад граница. Всички сме горди с нашата своеобразна Академия на мъдреците. Винаги намираме изход дори от най-трудните ситуации благодарение на нашите „академици”, твърдят местните хора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене