Слаб интерес към изборите в област Благоевград

Няма регистрирани проблеми от началото на изборния ден в област Благоевград. Отчита се слаба избирателна активност към момента.

В секциите се гласувава с хартиени бюлетини и с машини. Изненадващо е, че избирателите предпочитат да дадат машинен вот в големите градски СИК-ове.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл izbori2023@mvr.bg.

Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 08:30 до 19:00 часа. Те ще издават удостоверения за изгубени, откраднати, повредени и унищожени лични карти и документи с изтекъл срок.

В изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане начина на гласуване.

Общият брой на откритите секции на територията на област Благоевград е 557. Секциите с машинно гласуване са 447, а избирателите са 315 522 души, обявиа от Областна администрация. Броят на подвижните избирателни секции на територията на цялата е 17.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене