В село Скрът днес ще има много хумор и шеги, конкурс за опашати лъжи разсмива до сълзи

В петричкото село Скрът местните хора днес може и да не мислят кой знае колко за кого да гласуват утре на парламентарните избори. Сигурно е обаче, че те ще заложат на усмивките навръх първи април – Ден на хумора и шегата. Стотици мъже и жени ще участват в надпреварата по надлъгване под мотото „Колкото хора – толкова умове”. Интересът към събитието, в което властват усмивките и доброто настроение, става все по-голям, както и конкуренцията. Конкурсът по опашати лъжи и смешни истории ще доведе зрители от различни населени места. Шоуто на самодейците ще стартира в 19,30 часа тази вечер в залата на Народно читалище „Антон Попов”. Входът за всички е свободен.

„Очакваме 7-8 групи от самодейци от различни села в Подгорието да се надлъгват и да накарат зрителите да се просълзят от смях. Тази година е 16-ият фестивал на хумора и шегата, който провеждаме. Изборите идват и си отиват, но не бива да губим усмивката си. Затова ще празнуваме, има осигурени награди от Община Петрич за най-добрите”, каза днес кметът на Скрът – Валентин Заяков.

В надлъгването ще участват и мъдреците от прочутата Скрътска академия. Те отдавна са готови със сценария и знаят как да накарат публиката да плаче от смях. „Славата ни се носи не само в региона, но и зад граница. Всички сме горди с нашата своеобразна Академия на мъдреците. Винаги намираме изход дори от най-трудните ситуации, благодарение на нашите „академици”, твърдят местните хора.

На сцената ще излязат самоуки актьори, които ще пресъздадат по весел начин народни обичаи. Няма да мине без хумористични сценки и песни. Това е един от най-големите празници за хората в село Скрът. Защото ще се посмеят от сърце и душа на шегите, лакърдиите и лъжите на участниците.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене