Разширяват синята зона в Благоевград, има глад за паркоместа

Разширяват синята зона в Благоевград по предложение на управителя на „Паркинги и гаражи” – Ивайло Червилов. Решението ще се вземе от Общинския съвет на сесията този петък. Шефът на общинското дружество се аргументира с глада за паркоместа в града. Затова той предлага платената зона за паркиране на автомобили да се допълни.

Предвижда се платеният режим да важи за няколко пътни участъка – първият от тях е от заведението „Калисто” до поликлиниката, като ще се ползват и двете страни на улицата, по същия начин ще има платено паркиране и на улица „Иван Михайлов”, в участъка от същото заведение до тупика зад Американския университет, платено паркиране ще се въведе и от двете страни на улица „Трети март”, в участъка от отбивката за стадиона и Владишкото до главния вход на спортното съоръжение.

Постъпило е предложение и от концесионера на мол „Ларго” да ползва между 3 и 5 места на паркинга зад търговския център. На сесията в петък съветниците ще обсъдят и идеята да се въведе най-сетне ред на паркинга пред СБА. Пространството там от години е превърнато в своеобразна автокъща, има коли, които с месеци стоят там, оставени от собствениците на сервизи и автокъщи. В същото време хората, които искат да отидат до КАТ, няма къде да се оставят автомобилите. Ред ще се въведе и в паркирането в двора на МБАЛ-Благоевград, където в момента е пълен хаос.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене